Jochem van Gelder-show zakt volledig door het ijs

Foto: RTLJochem van Gelder kan een keiharde flop toevoegen aan zijn cv. Zijn show We Are Family zakte zaterdagavond volledig door het ijs: de vierde aflevering trok slechts 319.000 kijkers, goed voor 5 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De behaalde score is enorm laag voor een groots opgezet studioprogramma. We Are Family moest niet alleen NPO 1 en RTL 4 voor laten gaan, maar ook RTL 5, dat 364.000 kijkers trok met de film Captain America: First Avenger.

Waar het de goedkoop aangekochte RTL 5-film wél lukte om een plek te veroveren in de dagelijkse kijkcijfer top 25, kwam het dure We Are Family daar níet in voor.

We Are Family begon drie weken geleden met 411.000 kijkers, steeg twee weken geleden naar 424.000 kijkers en viel vorige week terug naar 391.000 kijkers. Gemiddeld werd bijna 7 procent marktaandeel behaald.

Al met al is We Are Family een weinig succesvolle toevoeging aan de nieuwe zaterdagavond van SBS 6, die verder bestaat uit de muzikale tv-show Lekker Nederlands.

Lekker Nederlands is succesvoller, met gisteren bijvoorbeeld 677.000 kijkers, 11 procent marktaandeel en een dertiende plaats in de kijkcijfer top 25. Toch heeft ook die show veel kijkers verloren. De première trok namelijk 1 miljoen kijkers.

We Are Family is een talentenjacht met kinderen. Ook RTL 4 heeft momenteel een talentenjacht met kinderen lopen. Superkids met Johnny de Mol en Wendy van Dijk trok afgelopen vrijdag 1,3 miljoen kijkers naar de commerciële concurrent.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen