CNN is The Voice-winnaars alweer vergeten

De Amerikaanse talentenjacht The Voice, die is bedacht door onze eigen John de Mol, biedt veel entertainment, maar geen blijvende sterren. Dat schrijft CNN’s tv-criticus David Bianculli vandaag. American Idol, dat volgend jaar na vijftien jaar van de buis verdwijnt, mag het op kijkcijfergebied dan wel afleggen tegen The Voice, maar heeft wél grote sterren opgeleverd als Kelly Clarkson en Carrie Underwood opgeleverd. “Als je een Voice-winnaar op kan noemen, dan moet je haast wel familie zijn.

Volgens Bianculli zijn de mooie kijkcijfers van The Voice niet zo zeer te danken aan de kandidaten. “Die worden vooral veroorzaakt door de juryleden. De juryleden van The Voice zijn nu allemaal grotere sterren dan toen ze met de show begonnen.

Bianculli merkt wel op dat American Idol de laatste jaren ook geen grote sterren meer heeft opgeleverd. Dat na het seizoen 2015/2016 de stekker uit de show gaat, vindt hij dan ook een goede zaak.

De aankondiging dat FOX volgend jaar stopt met American Idol kwam als een verrassing, maar alleen omdat die aankondiging al zo’n vier seizoenen geleden gedaan had moeten worden.

The Voice zit momenteel in zijn achtste seizoen op het Amerikaanse tv-netwerk NBC.

American Idol eindigt volgend jaar na het vijftiende seizoen.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen