Ruud de Wild: ‘Radio 538 verliest scherp randje’

Ruud de Wild vindt dat het de verkeerde kant op gaat met Radio 538, de zender die hij na donderdag gedwongen verlaat om plaats te maken voor De Coen & Sander Show. Dat vertelt de radio-dj vandaag in de Volkskrant. Radio 538 wordt volgens De Wild suffer. “Ik vind het minder stoer. Het scherpe randje is eraf aan het gaan. Het 538 in de periode waarin Jan-Willem Brüggenwirth het station leidde, van 2004 tot 2013. Dat waren de gloriejaren. De acties, de reclames, het was stoer.

De Wild ging in 2008 voor het geld naar Q-music, maar twee jaar later haalde Brüggenwirth hem weer terug. “Hij haalde me terug en schreef in het persbericht: ‘Klootzakken ga je toch missen.’ Zoiets moet je durven. Dat is niet meer. Het station is anders geworden.

Brüggenwirth verliet de zender in 2013 en maakte plaats voor Jacqueline Smit. “Wat mij vooral dwars heeft gezeten, is dat ik geen open gesprekken had met de leiding over de toekomst. Ik miste een plan.

Zelfs zijn ontslag vernam De Wild via de media. “Zo is deze wereld kennelijk”, zegt hij. “Ik kan goed tegen de waarheid, als het maar eerlijk gaat, recht in het gezicht. Niet achter je rug om.

Een maand nadat bekend werd dat De Wild wordt ontslagen, stapte Smit op bij de zender.

De Wild heeft vooralsnog geen nieuwe werkgever gevonden.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen