RTL Nieuws haalt Italië-expert weg bij Nieuwsuur

Eveline Rethmeier, die in het verleden te gast was als Italië-expert in De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman, stapt over van de politieke redactie van Nieuwsuur naar het correspondentteam van RTL Nieuws. Dat heeft RTL vandaag laten weten. Rethmeier wordt vanaf 1 juni de correspondent van RTL Nieuws in Italië als opvolger van Pauline Valkenet, die RTL op die dag verlaat. Ze gaat zich vestigen in Rome. “Italië is een land dat ik door en door ken“, zo laat Rethmeier weten.

Wel blijft Italië haar verbazen, meent ze. “Het zijn interessante tijden in Italië: een diepe economische crisis waar het land niet uit lijkt te komen, vluchtelingen die met gammele bootjes de kusten bereiken en een paus die een frisse wind door het Vaticaan laat waaien.”

Genoeg te vertellen dus, stelt ze. “Ik hoop de kijkers te verrassen met mooie verhalen en ze mee te kunnen nemen in mijn fascinatie voor het land.

Harm Taselaar, hoofdredacteur van RTL Nieuws, is verheugd. “Italië is veel meer dan het vakantieland van prachtige kerken, pizza en pasta. Daarom vinden wij het ook zo belangrijk om er een correspondent te hebben. Om ons mee te nemen in alle relevante gebeurtenissen. Van de uitdijende vluchtelingenstroom tot de meest recente spectaculaire archeologische opgraving.”

Na als advocaat werkzaam te zijn geweest in Amsterdam en Londen, begon Rethmeier haar journalistieke loopbaan in 2011 op de redacties van College Tour en Nieuwsuur met als specialisme Italië.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen