RTL Late Night wint van De Wereld Draait Door

De Humberto Tan-show RTL Late Night trok vrijdagavond voor het eerst dit jaar meer kijkers dan de Matthijs van Nieuwkerk-show De Wereld Draait Door. Daarmee was de RTL 4-talkshow de meest bekeken talkshow van de avond. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. RTL Late Night kwam op de late avond uit op bijna 1,2 miljoen kijkers (goed voor 22 procent marktaandeel), terwijl De Wereld Draait Door in de vooravond 1 miljoen kijkers (23 procent) scoorde.

Net als de meeste andere vooravondprogramma’s heeft De Wereld Draait Door zijn kijkcijfers zien inzakken sinds de zomertijd inging en het buiten een uur langer licht is. Mensen kiezen er dan vaker voor om het tv-scherm iets later aan te zetten.

Eind maart, vlak voor het begin van de zomertijd, noteerde De Wereld Draait Door nog zijn meest bekeken aflevering ooit. Er keken bijna 2 miljoen mensen naar de uitzending met de boeren van Boer Zoekt Vrouw.

RTL Late Night heeft op vrijdagavond traditiegetrouw zijn meest bekeken uitzending. Normaal gesproken kijken er tussen de 800.000 en 900.000 mensen naar de talkshow.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen