RTL 4-baas Erland Galjaard hooghartig over SBS 6

Foto: EenVandaagTv-baas Erland Galjaard van RTL 4, die is getrouwd met zijn sterpresentatrice Wendy van Dijk, laat zich vandaag in het AD hooghartig uit over de commerciële concurrent SBS 6. Dat is te lezen in de krant. Galjaard vertelt er geen seconde van wakker gelegen te hebben dat SBS 6 afgelopen zaterdag al met zijn grote talentenshow voor kinderen begon, terwijl de RTL 4-variant met zijn vrouw pas deze vrijdag start. “SBS is wat amusement betreft geen zender meer waar we naar kijken“, zegt de tv-baas.

De kindertalentenshow van SBS 6, We Are Family met Jochem van Gelder, begon zaterdag met een teleurstellende 411.000 kijkers. “Is dat een talentenjacht?“, aldus Galjaard, die doet alsof hij niet weet wat de grote concurrent uitzendt.

Galjaard lijkt totaal niet onder de indruk van SBS 6. “Uit de keuzes die SBS de afgelopen jaren maakte, concludeer ik dat zij niet met ons concurreren.

De RTL 4-baas vindt het SBS 6-amusement helemaal niets. “Zelfs een programma als Sterren Springen, dat ons toentertijd ook werd aangeboden en uiteindelijk op SBS beter scoorde dan ik verwachtte, zou ik niet op RTL 4 willen hebben. Dries Roelvink in een zwembroek van de duikplank, past hier niet.

Galjaard kijkt alleen SBS 6 als er voetbal te zien is. “Natuurlijk kijken we naar die zender als die voetbal uitzendt, maar ik zie nog eerder NPO 1 als concurrent. Sowieso gaan we als RTL natuurlijk onze eigen weg.”

Tot slot laat Galjaard zich nog lyrisch uit over de kindertalentenjacht Superkids met zijn Wendy van Dijk, die vrijdag begint op RTL 4. “Dat zie je eigenlijk nooit op tv. Het is een uniek programma“, aldus de tv-baas, die daarmee benadrukt absoluut niet naar We Are Family te hebben gekeken.

Anders dan Galjaard doet overkomen, vertoont RTL wel degelijk meerdere raakvlakken met SBS. Zo zegt Galjaard geen Dries Roelvink in een zwembroek te willen, maar brengt hij wel een soap over Dries Roelvink en zijn criminele zoon op de buis.

Bovendien kwam gisteren nog eens naar buiten dat RTL de soap Andy & Melisa gaat uitzenden, een afdankertje van SBS.

En dat SBS 6 wel degelijk een concurrent is om in de gaten te houden op het gebied van amusement, bleek zaterdagavond, toen RTL 4 tussen half tien en half elf werd ingemaakt door SBS 6. Waar Lekker Nederlands op SBS 6 de miljoengrens passeerde, bleef RTL 4 met Goor Draait Door op 687.000 kijkers steken.

Overigens werd gisteren ook bekend dat Jaap Paulsen, de woordvoerder van Galjaard, overstapt naar SBS.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen