Lucille Werner met dagelijkse spelshow Pointless

Foto: TROSLucille Werner keert in de zomer terug op de buis met een dagelijkse spelshow. Niet met Lingo, maar met het nieuwe programma Pointless. Dat maakte ze donderdagavond bekend in RTL Boulevard. Pointless is een quiz waarbij de kandidaat met het minste aantal punten wint. “Kandidaten moeten bijvoorbeeld een groente noemen. Dan denk je: ik moet vooral geen bonen, spruiten of bloemkool noemen, want die noemt iedereen. Dan zeg je bijvoorbeeld pastinaak.” 

De kans dat een panel van honderd man pastinaak noemt, is kleiner dan dat ze een meer voor de hand liggende groente noemt, legt Werner uit. “Misschien zijn het dan maar twee mensen die ook pastinaak hebben gezegd.”

Werner heeft het format zelf ontdekt. “Ik heb één keer in de twee weken Engelse les, omdat ik het echt als native speaker wil kunnen spreken. Ik vroeg toen aan haar: ‘Wat is in Engeland een heel populaire kennisquiz?’ Toen zei ze: ‘Je kent toch wel Pointless.’”

Toen is Werner gaan kijken. “En ik raakte verslaafd. Ik dacht: laat dit een mooie focus zijn voor komende zomer. Dus ik naar onze mediadirecteur en hij was enthousiast. Na maanden is het gelukt.”

Het lijkt het einde van Lingo te betekenen. “Ik heb Lingo negen jaar lang met ontzettend veel plezier gedaan en mensen missen het nog steeds. Soms voel je zelf ook dat je energie krijgt van iets nieuws. Op het moment dat er een deur dichtgaat, namelijk het stoppen van Lingo, gaat er weer een deur open die frisse wind geeft. Dat geeft Pointless nu aan mij.”

Werner hoopt dat Pointless, dat in Nederland gemaakt zal worden in samenwerking met de Vrienden Loterij, gaat scoren. “Het is bij de BBC op 1 als een megagroot succes.”

De eerste aflevering is op 27 juli om 19.00 uur op NPO 1.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen