Jan Slagter: ‘Ton Elias doet aan omroepbashen’

Foto: TROSJan Slagter vindt het wel heel opvallend dat VVD-Kamerlid Ton Elias maar Kamervragen blijft stellen over de Publieke Omroep en zijn Omroep MAX. Dat heeft de omroepbaas laten weten in Pauw. Slagter spreekt van ‘omroepbashen’. “Wat VVD en met name Ton Elias doet… Die zijn heel langzaam bezig om de Publieke Omroep te bashen“, aldus de MAX-leider. “Ik vind het heel erg om te zien dat de Publieke Omroep systematisch wordt afgebroken door de VVD.

Elias staat bekend als zeer kritisch ten opzichte van de Publieke Omroep. “Ton Elias is niet bepaald een vriend van de Publieke Omroep. Hij heeft inmiddels al heel veel vragen gesteld.

Dan heeft de Publieke Omroep ook nog eens te maken met een staatssecretaris van Media van de VVD: Sander Dekker. “Ik hoop een beetje op steun op de PvdA. Die is altijd een goede bondgenoot geweest van de Publieke Omroep en heeft ook gezegd dat er na de stelselwijziging met fusieomroep niets meer zou veranderen bij de Publieke Omroep.

Dekker wil dat amusement verdwijnt bij de NPO. “De staatssecretaris wil cultuur, educatie en informatie, dus een smalle Publieke Omroep. De VVD heeft een bepaalde tactiek: smal, dan kan er een net af, minder STER-inkomsten en dan moeten we allemaal naar de commerciëlen kijken.

We mogen niet meer lachen bij de Publieke Omroep, terwijl we er wel voor betalen.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen