Fons de Poel vindt mogelijk ontslag overdreven

Fons de Poel vindt het overdreven dat zijn positie als presentator van het KRO-NCRV-programma Brandpunt onder druk staat. Dat laat hij blijken in een reactie in het AD. De leiding van KRO-NCRV gaat dit weekend overleggen over de aanstelling van De Poel naar aanleiding van zijn uitspraak over GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver, die hij dinsdag aan het eind van de uitzending een ‘snotneus’ noemde. “Deze opmerking was een grap, meer niet. Gewoon een grap“, reageert De Poel.

Jesse Klaver stelde zich bij de hoorzitting in de Tweede Kamer over de bonussen bij ABN Amro uiterst kritisch op tegen de bestuurder van de bank. Die beelden liet De Poel zien, waarna hij het Kamerlid een ‘snotneus’ noemde.

Volgens de hoofdredacteur van KRO-NCRV, Leo Fijen, is De Poels ‘journalistieke integriteit in het geding gekomen’, omdat De Poel anderhalf jaar geleden commerciële klus deed voor de ABN.

Dat vindt De Poel overtrokken: “Ach,wat is bijklussen? Ik heb een eigen bedrijf, daarvoor presenteer ik congressen. Ik heb eenmaal iets voor die bank gedaan. Eén keertje slechts!

Ik zeg er maar even helemaal niets meer over, dat lijkt me nu het beste. Ik ga eerst eens even afwachten waar dit allemaal naartoe gaat met mijn werk voor KRO-NCRV.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen