BNN past ‘gemene’ finale Floortje Dessing-show aan

Foto: Roy BeuskerBNN heeft de ‘gemene’ finale van het tv-programma De Zeven Zeeën met presentatrice Floortje Dessing aangepast na de opnames van de eerste aflevering. Dat vertelt eindredacteur Anton Jongstra vandaag aan Metro. De Zeven Zeeën kreeg op sociale media felle kritiek na de eerste aflevering, vanwege de manier waarop de deelnemende BN’ers elkaar naar huis moesten sturen. “De Zeven Zeeën is een nieuw format en daarbij nemen we risico’s“, geeft Jongstra toe. 

De ‘beste’ kandidaat mocht kiezen welke BN’er mee mocht naar de volgende aflevering, op basis van persoonlijke voorkeur. Die BN’er mocht weer een BN’er uitkiezen, totdat de minst populaire BN’er overbleef: Dian Liesker. Zij moest naar huis.

Liesker werd zeer emotioneel. De andere bekende Nederlanders voelden zich ook niet prettig bij deze manier van wegstemmen. Zij noemden het ‘zuur’ en ‘kak’.

Jongstra: “We proberen dingen uit, waarbij BNN het niet erg vindt om af en toe op z’n bek te gaan. We zagen dat het einde van de eerste aflevering te bruut was en we zagen de reactie van de kandidaten daarop. Daarom hebben we besloten de eliminatie minder heftig te maken.

De tweede aflevering van De Zeven Zeeën, met een aangepaste finale, is vanavond om 20.30 uur te zien op NPO 3.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen