Beau van Erven Dorens werd gek van tv-bazen SBS

Beau van Erven Dorens is in zijn zes jaar bij SBS een aantal keer flink gek geworden van zijn tv-bazen. Dat verklapt de presentator, die vrijdag bekendmaakte te vertrekken bij de zender, in de Volkskrant. Van Erven Dorens werd vooral boos toen De Wereld van Beau, het reportageprogramma waarvoor hij naar SBS kwam, vanwege erg lage kijkcijfers op prime time (267.000) werd verbannen naar de late avond. “Ik zat huilend bij de toenmalige directeur Tina Nijkamp op de kamer.

De presentator kon haar beslissing niet begrijpen. “Het scoorde helemaal niet slecht. Maar toch zetten ze het op een gegeven moment weg op maandagnacht”, vertelt hij. “Ik was echt helemaal kapot. Ik stak zo veel tijd en energie in die afleveringen en zij besloot gewoon om ze te hermonteren en om half 12 ’s avonds te programmeren.”

Van Erven Dorens was de moed verloren bij SBS, totdat John de Mol in 2011 aan boord kwam als mede-eigenaar. “Die zei: ‘Jij blijft hier. We gaan er keihard tegenaan.’ Dat hebben we gedaan. Maar mijn grote passie, het beleven van avonturen, dat Louis Therouxachtige, het onderzoeken van subculturen, dat is er allemaal niet van gekomen.”

Later mocht Van Erven Dorens voor Veronica De Vliegende Hollanders presenteren, waarin hij met acteur Mark van Eeuwen boven de ABC-eilanden vloog. “Helaas werd ook dat programma ergens in de luwte weggezet. Nou, ik heb die directeuren niet eens meer aangekeken. Daar hoef ik nooit meer een woord mee te wisselen.”

Onbegrijpelijk, vindt hij het. “Veronica zendt de allergrootste buitenlandse rommel uit. Dan kríjg je iets dat met veel passie wordt gemaakt en dan besteed je er nauwelijks aandacht aan. Het interesseert ze helemaal geen moer, ze houden alleen hun eigen stoel warm.”

Nu kiest Van Erven Dorens voor een vertrek bij SBS. “Als ik alleen maar Shownieuws moet presenteren, word ik gek. En ik wil niet als een soort tank rondrijden en lobbyen, dreigen en chanteren om mijn programma’s erdoor te krijgen, ik wil dat ze ze uit liefde bestellen.

Als ik terugkijk, vraag ik me wel eens af of het nou wel zo verstandig was om bij RTL weg te gaan. Ik heb dat zelfs twee keer gedaan. En twee keer was dat eigenlijk niet zo’n wijs besluit.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen