VPRO-programma Metropolis wordt urgenter

Het programma Metropolis van de VPRO gaat een andere koers varen, met meer nadruk op thema’s uit de actualiteit. Dat heeft de omroep laten weten. De VPRO vond Metropolis, waarin correspondenten over de hele wereld een reportage maken over een bepaald thema, niet urgent genoeg. Daar moet de nieuwe opzet verandering in brengen. “Het is het gevolg van een vraag vanuit de VPRO-hoofdredactie: of het niet wat urgenter zou kunnen“, zegt eindredacteur Teus van Sintmaartensdijk

De basis blijft hetzelfde, benadrukt hij. “We vertellen verhalen uit de hele wereld aan de hand van ons met elkaar verbindende thema’s. Alleen is het nu meer de bedoeling dat we aanhaken bij onderwerpen die op dit moment bij het publiek leven.

Het wordt geen actualiteitenprogramma. “Nee, en door onze productietijd kunnen we ook nooit boven op het nieuws zitten. Dus gaat het erom een onderstroom te vinden die actueel is en vermoedelijk nog wel even zal blijven en daar vragen bij te zoeken.

De eerste nieuwe aflevering, op 12 maart, gaat over de vraag: ‘Is het nog wel leuk om een moslim te zijn?’ “Het imago van de moslim heeft natuurlijk nogal wat deuken opgelopen de afgelopen jaren.

Een ander onderwerp dat dit seizoen wordt besproken, is het succes van de superfoods.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen