Jongerenimam Yassin Elforkani blij met Eva Jinek

Jongerenimam Yassin Elforkani (32) uit Amsterdam-Slotervaart prijst de manier waarop Eva Jinek omgaat met moslims. Dat blijkt vandaag uit een interview met de Volkskrant. Elforkani vindt Jinek een maatschappelijk verantwoord programma. “Er wordt minder eenzijdig over moslims bericht dan in de meeste andere programma’s. Je ziet dat veel programma’s omwille van de kijkcijfers liever een radicale moslim uitnodigen dan een evenwichtiger persoon met een beter verhaal“, zegt hij.

Dat zet de verhoudingen binnen Nederland op scherp en komt de binding niet ten goede, vindt Elforkani. “In Jinek wordt gelukkig wel regelmatig gekozen voor evenwichtige moslims. De redactie heeft expertise en ingangen in de moslimgemeenschap.”

Dat merkt Elforkani binnen zijn vriendenkring. “Ik hoor regelmatig van prominenten uit de gemeenschap dat ze door Jinek zijn gebeld. Over een programma als De Wereld Draait Door hebben ze het zelden.”

Jinek was in januari en februari te zien op de late avond van NPO 1. In de zomer keert ze terug met een serie dagelijkse programma’s.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen