SBS 6 wantrouwde De Wereld Draait Door

Foto: SBSSBS 6 geloofde De Wereld Draait Door niet op zijn woord, toen de talkshow in 2013 Marlijn Weerdenburg uitnodigde om te praten over haar toen nieuwe serie Danni Lowinski. Dat vertelt de actrice in VARAgids. De Wereld Draait Door gaf aan de serie ‘geweldig’ te vinden, maar voorafgaand aan de uitzending werd Weerdenburg toch gewaarschuwd om even de kat uit de boom te kijken. “Met zwaar kloppend hart en zwetende handjes was ik die avond aangeschoven“, herinnert ze zich.

SBS wilde Weerdenburg behoeden voor de uitzending, die uiteindelijk gedenkwaardig werd voor haar. “Uiteraard had de DWDD-redactie gezegd dat ze mij te gast wilde hebben, omdat ze me geweldig vonden, maar een SBS-persdame had me gewaarschuwd. ‘Het kan zijn dat ze het toch niks vinden.’ Vandaar die klamme handen.

De zorgen waren nergens voor nodig. “Toen werd het dus een complimentenregen. Al bij binnenkomst riep Van Nieuwkerk: ‘Daar hebben we de prinses van de woensdagavond.’ En toen moest de uitzending nog beginnen.

Weerdenburg werd in de uitzending gecomplimenteerd door Matthijs van Nieuwkerk, Marc-Marie Huijbregts, Sonja Barend en tv-recensenten Hans Beerekamp en Jean-Pierre Geeelen. “Ik zat te kijken en ik vind het enig”, zei de altijd kritische Barend.

Inmiddels is het wat rustiger rond Weerdenburg. “Ik ben nuchter genoeg om te weten dat niet bij ieder nieuw seizoen de loftrompet wordt afgestoken. Dat gebeurt bij Penoza – mijn favoriete serie – ook niet.

Voor zoiets is maar een moment en dat is aan het begin van een serie. Het hoeft voor mij niet voort te duren, die veren en complimenten.”

Danni Lowinski begon woensdag aan alweer het derde seizoen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen