Makers Gouden Bergen gaan voor tiendelige serie

De makers van de SBS 6-serie Gouden Bergen treffen nu al voorbereidingen voor een gehele serie afleveringen. Dat vertelt regisseur Idse Grotenhuis vandaag in De Telegraaf. Gouden Bergen mag zich, net als Bureau Raampoort, eerst bewijzen met twee afleveringen, voordat SBS 6 een hele serie afleveringen bestelt. “De serie is wel bedacht op tien afleveringen, maar stel dat het bij deze twee blijft dan blijven kijkers die het verhaal wel leuk vinden toch een beetje berooid achter“, zegt Grotenhuis.

SBS 6 neemt aan het eind van de maand een beslissing. “En dan moeten we binnen drie weken op de set staan. Ik ben alvast voorzichtig begonnen met het schrijven van aflevering drie, vier en vijf.

Daaruit blijkt dat de makers vertrouwen hebben in een goede afloop. “Ook door de geluiden die ik binnen SBS 6 al heb opgevangen. In huis vindt men de serie spannend, ontroerend en grappig.

Hopelijk omarmt de kijker de afleveringen eveneens“, besluit ze.

Gouden Bergen speelt zich af in het welgestelde Noord-Hollandse dorp Bergen waar zes welvarende vrouwen dreigen af te glijden naar het randje van de afgrond doordat de mannen in hun leven er een puinhoop van maken.

In twee afleveringen zetten buurvrouwen en vriendinnen, gespeeld door Plien van Bennekom, Jelka van Houten, Eva Duijvestein, Margo Dames, Tina de Bruin en Fockeline Ouwerkerk, alles op alles om hun rijke status te behouden.

Gouden Bergen begint om 20.30 uur op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen