Jan Slagter vindt religieuze tatoeages geen probleem

Foto: TROSJan Slagter heeft er geen probleem mee als een presentator een religieuze tattoo op zijn lijf heeft staan, mits deze niet zichtbaar is op camera. Dat heeft de baas van Omroep MAX gezegd op Radio 1. Arie Boomsma, die onder de religieuze plaatjes zit, is dan ook welkom bij MAX, stelt Slagter. “Absoluut. We hebben zelfs Menno, de winnaar van Heel Holland Bakt. Die heeft ook aardig wat tattoos staan op zijn lichaam. Een tattoo is volgens mij geen religieuze uiting. Dat is wat iemand mooi vindt.

Dat Boomsma op die manier uitdraagt dat hij zwaar gelovig is, zit Slagter niet in de weg. “Die tatoeages zitten op zijn rug volgens mij en die zie ik niet in beeld. Ik vind het ook niet erg dat een nieuwslezer zégt dat hij christelijk of joods is. Op het moment dat hij dat in een privégesprek zegt, bijvoorbeeld in een interview, is dat goed, maar dat moet je niet laten zien op televisie.”

Van Slagter is bekend dat hij een groot CDA-aanhanger is. “Presenteer ik dat programma met een groen petje op van het CDA? De mensen mogen dat wel weten, maar ik heb dat niet laten zien als presentator.”

Slagter gaf dinsdag aan wél problemen te hebben met een hoofddoekje, keppeltje of kruisje. “Ik vind zeker voor nieuwsuitzendingen als die van de NOS, waar objectiviteit, neutraliteit en onafhankelijkheid hoog in het vaandel staan en ook zijn vastgelegd in redactiestatuten, dat presentatoren met religieuze uitingen een kwalijke zaak is“, zegt Slagter nu.

Ik wil daar ook niet mee geconfronteerd worden. Ik wil ook niet hebben dat de indruk wordt gewekt dat ze bevooroordeeld zijn. Datzelfde geldt ook voor MAX. In onze statuten staat ook dat we onafhankelijk zijn, niet gebonden aan religie en niet aan een politieke partij. Dat wil ik graag houden.”

Dat NPO-baas Henk Hagoort nieuwspresentatoren met een hoofddoekje om geen probleem vindt, is volgens Slagter opmerkelijk. Ook al wonen we in een land met vrijheid van godsdienst. “Maar ook in een land waar scheiding is van godsdienst en staat. Ik weet zeker dat de Publieke Omroep daar ook gehoor aan moet geven.”

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen