Eyeworks USA gaat verder als 3 Ball Entertainment

Het tv-bedrijf Eyeworks USA van Reinout Oerlemans gaat verder onder de naam 3 Ball Entertainment. Dat heeft een woordvoerder vandaag laten weten. Oerlemans verkocht vorig jaar zijn tv-bedrijf Eyeworks aan Warner Bros, met uitzondering van het Amerikaanse filiaal. Dat filiaal werd oorspronkelijk door JD Roth en Todd A. Nelson opgericht als 3 Ball Productions. “De onafhankelijke productiemaatschappij Eyeworks USA gaat terug naar haar roots“, meldt de zegsman dan ook. 

Tegelijkertijd heeft Oerlemans ook bekend gemaakt dat hij medeoprichter en huidig CEO Todd A. Nelson benoemt tot co-CEO, samen met de huidige Chief Operating Officer Ross Weintraub. Oerlemans zal in de toekomst veel met het duo samenwerken, om zo 3 Ball Entertainment uit te breiden.

Oerlemans heeft er zin in. “In 3 Ball Entertainment zien we de evolutie van een geweldig bedrijf. JD Roth en Todd Nelson, twee bekwame ondernemers met serieus productievermogen, waren pioniers in de reality tv-wereld.”

Nu tv verder evolueert is 3 Ball perfect gepositioneerd voor een volgend hoofdstuk, meent Oerlemans. “Ik kijk ernaar uit om toe te zien op de uitbreiding van ons bedrijf – zowel in bestaande maar ook in nog niet ontwikkelde platforms en genres.”

Wij zijn erop gebrand om de hoogst mogelijke kwaliteit af te leveren wanneer het gaat om onze producties. Ik kan mij voor ons allen geen spannendere tijd inbeelden dan deze.”

Overigens legt mede-oprichter Roth zijn taken als operationeel leiderschap tot zijn grote ‘opluchting’ neer. Hij gaat zich nu volledig focussen op de creatieve kant van het vak.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen