RTL 4 flink onderuit op zondagavond

Foto: Nick van OrmondtRTL 4 is zondagavond flink onderuit gegaan. De programma’s Het Orkest van Nederland en SlimmerIQen leverden door de toegenomen concurrentie van NPO 1 fors in. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. NPO 1 begon met de tweedelige special 10 Jaar Boer Zoekt Vrouw, dat met bijna 3,2 miljoen kijkers bewees dat de datingshow nog altijd het meest bekeken amusementsprogramma van Nederland is. Toch zet RTL 4 er in januari twee dure dramaproducties tegenover.

Het Orkest van Nederland noteerde recht tegenover Boer Zoekt Vrouw nog maar 527.000 kijkers, waar een week eerder nog 713.000 mensen inschakelden, een daling van 26 procent.

Door de megascore van Boer Zoekt Vrouw zat ook NPO 1’s De Reünie in de lift met een mooie 2,2 miljoen kijkers. Recht tegenover dat programma scoorde RTL 4 nog 624.000 kijkers met SlimmerIQen, een daling van 33 procent.

In januari barst het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw los en voor het eerst durft RTL 4 het aan om een dure programmering in te zetten tegenover de hitzondag van NPO 1. Het gaat om de dramaseries Moordvrouw (acht uur) en Divorce (negen uur).

Mochten ook Moordvrouw en Divorce een kwart tot eenderde van hun kijkerspubliek verliezen, dan betekent dat een flinke mokerslag voor de dure producties. Toch zei RTL-baas Erland Galjaard recent al rekening te houden met kijkersverlies.

Tot vorig jaar was RTL 4’s The Voice of Holland na Boer Zoekt Vrouw het meest bekeken amusementsprogramma van Nederland met steevast eveneens meer dan 3 miljoen kijkers. Afgelopen seizoen keken er net iets meer dan 2 miljoen mensen naar dat programma, waardoor Boer Zoekt Vrouw op eenzame hoogte achterblijft.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen