Euvgenia Parakhina: ‘RTL vond mij te oud’

Euvgenia Parakhina heeft gehoord dat haar leeftijd een rol heeft gespeeld in de beslissing om haar uit de jury van de RTL 5-show So You Think You Can Dance te zetten. Dat zegt de 43-jarige danslerares in Grazia. Het officiële statement van RTL 5 is dat er ’te veel Nederlanders’ in de vierkopige jury zaten. “Ik heb meerdere versies van mensen gehoord: ik moest weg omdat ik de oudste ben van de jury, maar ook dat ze meer balans in het panel wilden, met twee Nederlanders en twee Belgen.

Dat laatste argument is volgens Parakhina onzin. “Sorry hoor, maar er zat een Amerikaan, Marokkaan, Russin en één Nederlander in, dus dat is een bullshit-reden.

Parakhina heeft geen idee waarom ze niet meer mee mag doen. “Ik vroeg om een reden, maar ik kreeg allerlei smoesjes te horen en voor mij is het nog steeds een onduidelijk verhaal.

Ze houdt er een nare bijsmaak aan over. “Zowel RTL als VTM weigert verantwoordelijkheid te nemen en ze schuiven de schuld op elkaar af. Ik probeer het maar naast me neer te leggen, de eer aan mezelf te houden, maar ik weet niet of ik sterk genoeg ben om straks te kijken.

Van de andere juryleden heeft Parakhina niets meer gehoord. “Alleen Jan Kooijman kwam ik toevallig tegen en hij vond het belachelijk dat ik weg moest, maar verder heeft niemand mij gebeld. Het is een harde wereld. Tuurlijk gaan zij niet reageren, ze moeten ook door met het programma en met RTL werken.”

Het ontslag van Parakhina werd begin deze maand bekendgemaakt. Tijdens een interview met Shownieuws moest de oud-danseres erom huilen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen