Derk Bolt niet bang voor bezuinigingen

Foto: Daniel AshesSpoorloos-boegbeeld Derk Bolt houdt zich niet bezig met de bezuinigingen bij de Publieke Omroep. Dat vertelt de tv-maker in een interview met TROS Kompas. Meer dan ooit wordt de NPO gedwongen om keuzes te maken en zelfs tv-hits als Vermist zijn daar het slachtoffer van. “Ik ben daar eigenlijk helemaal niet mee bezig“, zegt Bolt echter. “Ik ben een onafhankelijke programmamaker, ik ben niet in dienst van de omroep, en ben dus mijn hele werkende leven al gewend dat iets zomaar kan stoppen.” 

Als de stekker uit Spoorloos gaat, zou Bolt dat wel jammer vinden. “Natuurlijk zou ik het erg vinden als Spoorloos ophoudt, het programma past echt bij mij, maar als dat zou gebeuren, ga ik natuurlijk met gezwinde spoed op zoek naar iets anders. Ik vind het namelijk heel leuk om te werken.

Dat hoeft niet op tv te zijn, zegt Bolt, om daar haastig aan toe te voegen: “Dat zeg ik nu wel zo stellig, maar televisie streelt natuurlijk wel een beetje de ijdelheid, vooral omdat ik heb ontdekt dat mensen niet massaal de televisie uitzetten als mijn kop in beeld verschijnt.

Blijkbaar kan ik een aardig programma neerzetten en daarmee veel mensen vasthouden. Dat is een geruststellende gedachte, zeker voor een eeuwige twijfelaar als ik.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen