Maarten Spanjer wil niet gratis in EO’s Kist

Maarten Spanjer wilde best meewerken aan het EO-programma De Kist, maar zegde af toen bleek dat de omroep hem niet wilde betalen. Dat vertelt de oud-presentator in VARAgids. In De Kist wordt elke week met een andere bekende Nederlander gepraat over de dood. Maar geld krijgen de meewerkende sterren niet. “Het is zelfs zo dat je tegenwoordig niet eens meer je reiskosten betaald krijgt“, meent Spanjer. “Kennelijk werken de meeste mensen dan nog steeds mee, uit ijdelheid.”

Spanjer had al wel uitvoerig met de makers gesproken. “Die willen dan eerst met je praten om te bepalen of je geschikt bent. Zo heb ik hier een hele middag gezeten met een dame die ging uitzoeken of ik goed genoeg was om over mijn dood te praten.”

Dat ging goed. “Maar op een gegeven moment kreeg ik dus het verlossende telefoontje met de mededeling dat ze mij geschikt hadden bevonden voor dat prachtprogramma. Ik zeg: ‘Oké, dan krijgen we nu stap twee: wat krijg ik hiervoor?’”

Nou, dat snapte ze niet. ‘Wat je hiervoor krijgt? Nou, niks. Heel raar dat je daar geld voor vraagt.’ Toen heb ik het niet gedaan.”

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen