Leroy Fer verbaasd over uitspraken in VI

Foto: RTL

Leroy Fer kan zich totaal niet vinden in de kritiek die er in Voetbal International was op zijn groepsselfie met donkere spelers van Oranje. Dat laat hij vandaag weten in de Volkskrant. De groepsselfie lokte flink wat racistische reacties uit op Facebook. Maar, zo werd geroepen in de RTL 7-talkshow, ‘wat verwachten ze dan als ze met alleen maar donkere jongens op de foto gaan?’ “We keken niet eens. We stapten de lift in en vonden het leuk om een foto te maken“, reageert Fer op de uitspraken.

Fer vindt het een onzinnige redenering. “Ik heb ook foto’s gemaakt met Robin van Persie en Arjen Robben, ze zijn allemaal mijn medespelers.”

‘Wat moet ik dan doen? Moet ik kijken met wie ik wel en niet op de foto mag gaan? Moet ik bewust gaan mixen voor ik een foto maak? Moet ik met negen blanke jongens op de foto gaan – dat ik het lelijke eendje ben die er ook op staat?”

Fer kon het niet geloven toen hij de reacties op Facebook las. “We waren allemaal echt verbaasd. We hadden ons niet gerealiseerd dat het zo veel meer mensen zijn dan we hadden verwacht.”

Ik heb wedstrijden gespeeld in Rusland en Oekraïne. Ik weet dat ze in die landen apengeluiden maken als ik aan de bal kom. In Nederland weet je dat er ook weleens iets gebeurt, maar zoiets als dit had ik niet verwacht.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen