Dries Roelvink: ‘Radio-dj’s nemen me niet serieus’

Foto: RVDA

Dries Roelvink heeft het gevoel dat hij door radiomakers niet serieus wordt genomen. Dat vertelt de volkszanger vandaag in De Telegraaf. Roelvink vindt het jammer. “Ik merk dat ik bij de radio in Hilversum niet goed lig en daar word tegengewerkt. Vanwege mijn imago nemen ze me niet zo serieus, denk ik. Als je muziek niet wordt gedraaid, tja, dan wordt het moeilijk. Aan de andere kant kan ik in Assen niet eens uit mijn auto stappen, zoveel mensen staan er om me heen“, zo vertelt hij.

Volgens de zanger heeft hij sowieso een verkeerd imago gekregen door de media. “Van een man die altijd naar de sportschool gaat en in een gele zwembroek een commercial heeft gedaan. Als ik mensen ontmoet, zeggen zij na tien minuten dat ik zo anders ben dan ze dachten: ’Breed georiënteerd en zo normaal’.

Toch is het Roelvink zelf die de media opzoekt. “Toen ik ging zingen, wilde ik succes boeken. Zodoende trainde ik niet alleen mijn stem en mijn uiterlijk, maar kwam ik er al snel achter dat ik de media nodig had. In de loop der tijd heb ik steeds meer journalisten leren kennen en een netwerk opgebouwd.

Als er een cd van mij uitkomt, nodig ik bijvoorbeeld Gordon in het Amstelhotel uit en bel ik een dag van te voren wat journalisten om hen daarop attent te maken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen