Humberto Tan: ‘Rabobank betaalde goed’

Humberto Tan heeft nog steeds geen spijt van de reclame die hij maakte voor Rabobank, ondanks dat hij daarmee zijn ochtendshow bij BNR verloor. Dat vertelt de presentator in weekblad Privé. Het verdiende nu eenmaal goed, aldus Tan, en kennelijk meer dan zijn werk voor BNR. “Er zat gewoon veel voor mij in. Ik werd er heel erg goed voor betaald, ik mocht ervoor naar Brazilië gaan en ik kon bovendien de taal leren. Dat woog voor mij zwaarder dan het programma“, zo vertelt hij.

BNR zag de reclame niet zitten. “Toen ik dat meldde bij de hoofdredacteur van BNR, Sjors Fröhlich, vroeg hij me wel of ik zijn probleem zag. Ik zei: Als het kan, dan kan het. Als het niet kan, dan doe ik het ook.”

Fröhlich was onverbiddelijk. “Toen Sjors mij daarop vertelde dat ik van het programma zou worden gehaald, zei ik tegen hem dat hij me dan maar meteen moest ontslaan. Maar gek genoeg was dat nou ook weer niet de bedoeling.”

Ik deed het heel graag en achteraf vind ik nog steeds dat er geen conflicterende belangen waren. Maar soms lopen de dingen anders dan je zelf verwacht.

BNR vond Tans reclame niet te combineren met zijn journalistieke werk. Nu maakt Tan een radioprogramma in het weekend.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen