SBS 6 in 2014 met grootse tv-show Utopia

Geplaatst op Sat 31 Aug 2013 om 11:13

Foto: SBSJohn de Mol lanceert in 2014 een prestigeproject op SBS 6. Het nieuwe programma Utopia gaat van start op 1 januari en zal tot en met 31 december elke dag van het jaar te zien zijn. Dat maakte Albert Verlinde gisteren bekend in RTL Boulevard. Verlinde spreekt van een ‘grot, ambitieus verhaal’. “Het moet echt gezien worden als de opvolger van Big Brother. Het programma gaat Utopia heten, natuurlijk vernoemd naar het perfecte land waarvan iedereen droomt“, aldus de showkenner.

Dat is dan ook het onderwerp van de show. “De bedoeling is dat vijftien mensen ergens een stuk land krijgen met een loods. Daar gaan ze zitten en dan moeten ze met beperkte middelen proberen om een nieuwe wereld op te bouwen.”

Ze krijgen wel een bedrag waarmee ze dingen van buiten kunnen kopen, zoals elektriciteit en water, aldus Verlinde. “Maar die vijftien mensen moeten een nieuwe samenleving creëren. Daar moeten ze samen uitkomen en overleggen met elkaar.”

Eens in de maand gaat er iemand uit, weet hij. “En dan komt er weer iemand bij.

Verlinde had de primeur. “Ik denk dat iedereen bij SBS in paniek is dat het nu al naar buiten gaat.”

Winston Gerschtanowitz, die bij producent Talpa werkt, bevestigde het nieuws. “Het klopt. Ik ga het niet ontkennen, dat is onzin. Vanaf 1 januari gaat het groots. Ik denk dat iedereen erover gaat praten. Het is een heel mooi experiment.”

 
79 Reacties op “SBS 6 in 2014 met grootse tv-show Utopia”


 1. Pluk van de Pettenflat

  Zin in

 2. Anonymous

  Grootste flop.

 3. Stewie

  Echt een bizar idee. En ook nog iedere dag op tv… geloof mij, gedoemd te falen. Een soort Big Brother / Gouden Kooi 2.0; die formules werken anno 2013 niet meer.

 4. Anonymous

  En ook nog eens op flopzender SBS6.

  Het is zeker door RTL afgewezen.

 5. laus

  Lijkt mij super leuk! Dit wordt weer een hit!
  Er zit nog genoeg rotzooi bij (ik ook van jou en ik denkbook de leukste familie), maar er komen steeds meer leukere programma’s bij!

  Utopia zal wel om 19.30 uur komen.

 6. Anonymous

  Lijkt mij een leuk programma!

 7. Mike

  Lijkt me een leuk programma, Na De Gouden Kooi ben ik weer toe aan een soort reality TV

 8. pietje

  De gouden kooi was al Big Brother 2.0, dat werd geen internationaal succes. Waarom Utopia wel?

 9. henk

  Wat een negatieve berichten direct en als het SBS wordt klopt het al helemaal niet meer. Enkel RTL is bij jullie goed. zet je masker af en denk positief.

 10. Amsterdamsedre.

  En Stewie, wie ben jij dan, Jomanda dat je het allemaal weet?
  @ Anonymous Hey schat. Ga maar niet naar buiten vandaag Het wordt vast een flop dag voor je.

 11. Potlood

  Serieus, mensen dit wordt echt HELEMAAL NIKS!
  Talpa zal ons weer helemaal doodgooien met reclames en iedereen gaat er maar vanuit dat wat John de Mol uitpoept een succes wordt..

 12. Bamibal

  met bekende nederlanders of rare types ?

 13. Tim

  Ik denk dat reality wel weer kan. gouden kooi is alweer 5 jaar geleden. Het is niet op RTL4 omdat het te ordi voor rtl4 is en bovendien heeft rtl4 geen plek in de vooravond, dan gaat het naar sbs6.

 14. k:Alex

  Het programma is te groot en duur voor internationale verkoop.
  Hetzelfde probleem als de gouden kooi had.

  Ik ben benieuwd, maar dagelijks is overdreven, maak het 2x per week en skip de onzin.

 15. Tim

  Probleem van de verkoopo van de gouden kooi waren de kijkcijfers (500.000). Je moet toch wel aan 1.5 miljoen denken wil je dit kunnen verkopen aan het buitenland

 16. Matzz

  Leuk!

 17. Anonymous

  Is SBS6 nou een jongerenzender of familiezender?

  Ze weten duidelijk niet wat ze met die zender willen. Ze weten niet wat zender profilering is daar bij SBS.

 18. bibi

  Slechte titel maar ben benieuwd.

 19. Rogier, Amsterdam

  Klinkt als een slap aftreksel van Big Brother, terwijl De Bus en De Gouden Kooi dat al enigszins waren. Mijn buikgevoel zegt dat dit het niet gaat worden. Maar wie weet heeft John de Mol toch een originele twist kunnen inbouwen, zodat het toch nog enige potentie heeft. Zo niet, dan vrees ik het ergste en wordt dit wederom gezichtsverlies voor SBS 6 en John de Mol.

 20. Anonymous

  @k:Alex, De Gouden Kooi had heel veel andere problemen waardoor het niet verkocht werd.

 21. Wie het weet mag het zeggen

  Wordt weer niks.

 22. Anonymous

  Een jaar is veel te lang voor een programma. Dat houdt niemand vol om zo lang naar een programma te blijven kijken elke dag op hetzelfde uur.

 23. mart

  Als sbs het eind van het jaar haalt tenminste

 24. Jouk

  Het kan werken hoor, mits heel vernieuwend, maar NL is reality-moe is gebleken. Vooral heel opmerkelijk dat Talpa 80% van de SBS-programmering produceert terwijl daar juist zoveel kritiek op was vanuit Sanoma de afgelopen tijd. Het aantal succesjes steekt schril af tegen het aantal flops. Biggest Loser en Ook van Jou gaan ook al bijna door het ijs.

 25. Anonymous

  @Jouk, dat is niet opmerkelijk want dat zijn de contractuele afspraken.

 26. michel

  Hoop wel met live sreams?

 27. Jeep

  Hmmm…. het concept is op zich wel aardig, maar om nou een programma een heel jaar lang iedere dag te programmeren?! Vooralsnog ben ik niet erg enthousiast…

 28. tiffany

  Het moet nog helemaal uitgewerkt worden en jullie stampen het al de grond in

  aan paar antwoorden rtl durft geen vernieuwing aan en kan geen hd betalen
  rtl heeft totaal geen geld door al die wurg contracten

  ik zeg wel het moet op voo of sbs niet net5

 29. Kevin

  Fantaseer ook wel eens over wat er zal gebeuren als je een nieuwe samenleving moet opbouwen. Daar komt heel wat bij kijken.

  Echter is dit in tv-format niet interessant en wel om de volgende reden. Ze zullen niet in staat zijn echt iets op te bouwen of uit te denken wat echt door de groep is bedacht, aangezien ze vast een hoop restricties krijgen opgelegd.

 30. Tim

  SBS6 Heeft gewoon een imagoprobleem. Als er zou worden vermeld dat Utopia vanaf 1-1-14 om 19.00 bij RTL4 zouden worden uitgezonden, dan zou iedereen meteen enthousiast zijn.

 31. jef

  Per januari gaat DWDD natuurlijk naar NL1 om 19.00 uur. Dus zou zomaar kunnen dat mensen hun kijkgedrag niet gaan aanpassen en om die reden gewoon tot half 19.30 uur kijken naar de programma’s die ze altijd kijken tot dan toe. En omdat DWDD verplaatst is naar 19.00 uur zullen ze vervolgens om 19.30 uur inschakelen op Utopia. Is enkel een mogelijkheid natuurlijk hé. Het zou zomaar kunnen aanslaan, zowel qua tijdstip als ook dat De Gouden Kooij al weer zolang terug is, dat mensen denk ik wel openstaan voor een nieuw reality-programma.

 32. k:Alex

  @anonym
  De Gouden Kooi was bijna te zien in het buitenland, maar toen daar het prijskaartje bij kwam, zijn ze afgehaakt.

 33. Rogier, Amsterdam

  @ Tim: helemaal mee eens. SBS 6 heeft een enorm imagoprobleem, maar toch weten een miljoen mensen een serie als Dokter Tinus te vinden op die zender. Als een programma goed is, geeft het publiek het wel een kans. Als dit lukt op SBS 6, dan zal dat de zender wel een enorme boost geven. En vergeet niet dat zoiets altijd een golfbeweging is. Een jaar of 7 geleden zat RTL 4 in zwaar weer en scoorde SBS 6 de pannen van het dak.

 34. Anonymous

  7 jaar geleden ging RTL4 inderdaad slechter en SBS6 beter maar dan versloeg RTL4 SBS6.

  SBS6 kan alleen scoren als RTL4 slecht scoort en dat gebeurde alleen onder Fons en die is allang weg. Dus SBS6 maakt geen kans.

 35. Tim

  @ k:Alex. De prijs kan het niet geweest zijn.

  John de Mol heeft ooit gezegd bij pauw en witteman dat een aflevering van de Gouden Kooi goedkoper was dan een aflevering van GTST (hij wou de exacte prijs niet zeggen) Een aflevering van gtst kost ongeveer 70.000 euro anno 2013 (incl. winst voor endemol). In Amerika verdient zich dat zo terug.

 36. Math

  Stel je doet mee, haalt het tot het einde je hebt je maanden lang op iets gestort wat dus duidelijk niet de werkelijkheid is, je creëert er immers zelf een. Dan komt het moment dat je weer de ‘grote mensen wereld’ in moet, dat wordt een grote schok. Lijkt me niet echt gezond.

 37. Anonymous

  @Math, er zijn al tig programma’s geweest waarin deelnemers zich een hele lange periode in een onwerkelijke geconditioneerde omgeving bevinden en tot nu toe is niet gebleken dat dat een probleem is.

 38. Anonymous

  Grappig dat sommigen het nu al een aftreksel noemen, terwijl er zo weinig over bekend is. Het enige wat we weten is dat er 15 mensen op een groot stuk grond waar niets op staat een samenleving moeten bouwen. dat heeft niet veel van de Gouden Kooi of BB te maken, alleen dat het een dagelijkse reality soap wordt.

  Hier moeten de kandidaten echt iets kunnen en aan de slag gaan. In de Bus, BB en de Gouden Kooi deden ze bijna niets dan vervelen, een opdrachtje doen en ruzie maken. Hier moeten ze echt wat kunnen doen.

  Ik ben wel erg nieuwsgierig geworden. Jammer dat het pas in 2014 begint.

  Oh,…. en over Big Brother zeiden ze ook dat het zou floppen van te voren.

 39. Justme

  Werkelozen genoeg die gratis meedoen. Zo maak je tegenwoordig programma’s.

 40. Anonymous

  HEEL NEDERLAND IN DE BAN VAN DE GROOTSTE TV SHOW VAN NEDERLAND.

  Hou toch op ik heb er nu al geen zin in.

 41. Pluk van de Pettenflat

  Hij had het ook farmville real-life kunnen noemen.

 42. Ome Frans

  Ik heb er een hard hoofd in maar van mij krijgt de Mol het voordeel van de twijfel. Eerst maar eens zien wat het allemaal voorstelt …

 43. mediaprak

  De Glazen Buis: In een leegstaand kantoor in Laren of in Hilversum Noord zitten 15 zgn. TV Content Makers bij elkaar. Naast geld voor water, brood en pizza, hebben ze onbeperkt toegang tot de archieven van Beeld & Geluid en internet.

  Doel: Het bedenken van een ‘nieuw’ TV format. Elke week valt er een TV maker af. Welke zich dood drinkt bij De Kei, of zich van de Hilversumse toren gooit. Pres. W Gestinowitz.

 44. Anonymous

  @mediaprak, genante poging tot humor???

 45. Super Grover

  Waar blijft die nieuwe vormgeving nou?
  Met dit soort programma’s (ook dat Show Vandaag…waarom niet gewoon alleen Vandaag) willen ze toch een nieuwe look and feel uitstralen?

 46. Anonymous

  Is bekend of er ook livestreams komen? zou een geweldig idee zijn

 47. Marc

  Zal ongetwijfeld. En een digitale TV zender waar de streams op te zien zijn.

 48. Jollie

  Klinkt goed.Ben benieuwd,maar dat wordt hier bij voorbaat al weer afgekraakt zie ik,want het komt op SBS.Wat flauwe mensen.

 49. gtstfites

  U-topia het klinkt als Eu-pho-ria

 50. T.E.D.

  Als dit goed uit gevoerd word, en echt door dacht is (wat vaak bij dit soort Talpa programma’s niet het geval is) kan dit een echte topper worden!

 51. Marc

  In het dagelijks taalgebruik heeft de utopie de betekenis van “iets moois” weliswaar behouden, maar er klinkt bijna altijd “en dus iets onmogelijks” in mee. En, zo vervolgt het gezond verstand, met iets onmogelijks kun je je onmogelijk serieus bezighouden. Zeg dus maar dag met je handje tegen Utopia.

 52. boef

  Marc, jij bent toch dir kneus die ontslagen is omdat je je handen niet thuis kon laten
  En dat je graag manipuleert en je collega’s bedonderd door privé zaken openbaar te maken.
  Jou geloofwaardigheid stelt niks voor…je bent een rat en hier doe je je eigen voor als
  moraalridder maar wij weten hoe jij bent…de meest walgelijke collega die we ooit hebben gehad.

 53. badslipper

  ben erg benieuwd naar dit programma

  het mooiste vind ik nog dat de meeste mensen op deze site schreeuwen om zo een soort programma nu kom het er en word afgekraakt haha

 54. kritische kijker

  Wat is Mollusconi toch een briljant ondernemer en bedenker van nieuwigheden. Hier hoort applaus zijn deel te zijn. Wat een ongelooflijk geniaal mens is het toch. Met het bedenken van dit programma moet je van een apart soort zijn, een persoon waar er maar enkele van op deze aardkloot van rondlopen. Wat ben ik blij dat we in dit land met zo’n briljant type gezegend zijn. Hulde aan deze man met zijn vooruitziende innovatieve, unieke blik op het maken van vernieuwende programma’s. En zijn zoon en zus niet vergeten he want die zijn van het zelfde kaliber. Geweldig.

  En ook niet te vergeten dat Winston het een geweldig experiment vindt. Ben zo blij dat het hulpje van Kwalbert onafhankelijk en met gedegen kennis aangeeft wat hij er van vindt. Deze bruin werker zal komende maand wel weer een extra pakket met veel Unilever artikelen i thuis gestuurd krijgen van zijn broodheer.

  Het moet een feestje zijn om bij de RTL clan te horen.

 55. Pascal

  Ben eigenlijk wel benieuwd waar ik me
  Kan aanmelden voor dit programma.
  Lijkt me super gezellig;-)

 56. Anniek

  Wow vette promo, check hem op http://www.tienfan.nl/Blog/?p=24027

 57. Jiska

  WAAR KAN IK ME AANMELDEN?! Het lijkt me echt interessant! Is een keer wat anders dan die talentenshows!

 58. g

  goed idei

 59. lieke

  De Gouden Kooi liep zeer goed veel bekende artiesten en bekenden daar over de vloer maar de fout gaf John toen zelf toe op tv.Dat Rtl 5 geen ordinaire zender is en ook op streams zag je opeens dat Amanda niet meer toples mocht zwemmen.Weten jullie nog die meidengroep die voor Mike de zwerver kwamen die eigenlijk in Jaaps kantoor zat maar de verleiding niet kon weerstaan en zich als vrouw in het feest mengde.Bij de jacuzzi wilde een meisje die uitgedaagd werd doordat haar boezems er bijna uitkwamen om ook gewoon in de jacuzzi te stappen ze wilde wel want eerder deed Huub dat ook gewoon met naakte dames erin.Maar dit keer stond een medewerker daar uit beeld die haar vroeg om niet zo in de jacuzzi te gaan en ging ze terug tja dat was het begin van het einde.Maar Rtl wilde stoppen en dus kwam het bericht we gaan stoppen met dit programma tja als er niks meer mag dan is het over en uit.Rtl 5 heeft nu nog steeds reality s maar niet zonder bikini s eronder.

 60. Youri. S

  Hoe kan ik me inschrijven want lijkt me echt gaaf om mee te doen ?

 61. jasmine

  Ik ben gebeld of ik mee wilde doen het lijkt me superleuk alleen vraag ik me af
  Hoe het met eenbepaalde vergoeding zit aangezien 1 jaar toch niet niks is
  En ik niet terug wil komen in een huis vol met acceptgiros hahaha

 62. Sjors

  Ik ben ook gebeld, zaterdag moet ik op casting komen. Ben benieuwd!

 63. Felix

  Met schrijven ben ik niet zo best . Maar van niets iets maken .ik weet niet beter het is een uitdaging die op me lijf geschreven is . .. Ik zou zo morgen weg kunnen .. Een plek voor je behoefte onderdak eten en vuur kom je al een heel end ..

 64. Alex

  ‘Vanaf 1 januari gaat het groots.’

  Hebben we hier een taaltrend te pakken?
  Het gaat groots en is kwalitatief.

 65. Derryl

  Jasmine,
  gebeld? Je moet je toch opgeven?

  grtz Derryl

 66. liss

  lijkt me echt lachen…..ik denk dat het wel wat gaat worden:D

 67. Klopper

  Ik ben ook gebeld voor de casting voor aankomende donderdag
  Nog meer gegadigde die zochten naar iets meer info hier

 68. Lin

  Ik ben ook gebeld voor de casting voor aankomende dinsdag. Dat zijn dus al 3 verschillende castingdagen…

  Ook zou ik nog een email krijgen met nadere gegeven, nog niet gehad, jullie?

 69. Klopper

  Ik heb hem gehad om precies te zijn gister in de middag
  Ik laat hier wel weten hoe het is gegaan

 70. jose

  Ik zou me graag willen aanmelden maar weet nie hoe

 71. Lin

  Klopper een mail of een brief en jouw casting is vandaag dus? Ben inderdaad benieuwd waarom het 7 uur lang duurt. Laat maar weten hoe het was….

 72. Lin

  Ik bedoelde dat jouw casting gisteren was….

 73. ria wolters

  ik ga zeker kijken super!!!!!

 74. Deniz

  Ik wil graag mee doen en ben bereid om ervoor gegaan. Ik zou graag een mailtje willen krijgen en me ervoor willen opgeven kan iemand me meer informatie geven . Alvast bedankt Deniz Nerse

 75. Deniz

  Ik wil het heel erg graag dus, ik hoop dat ik een reactie krijg !!

 76. maike

  Zeker wordt dit een toppertje ! Eindelijk weer een real live programma wat nieuw en interessant is !!

 77. Drikes

  Ik wil me ook graag aanmelden.. Help, Help, Help :)

 78. G.M.Schoemaker

  Ik voel mij heel erg aangetrokken om hier aan mee te doen. Gezien de aard van mijn levenservaring ben ik van mening dat ik heel goed deel uit zou kunnen maken van deze groep mensen om dit tot een goed gevolg te brengen. Ben er mij heel erg van bewust dat dit zeer zeker niet mee zal vallen maar daardoor alleen voor doorzetters bestemd is die nooit opgeven en daar ben ik er zeer zeker één van. Groeten Gerard.

 79. Lin

  Gewoon aanmelden op utopiatv.nl. Vragenlijst invullen en hopen dat je uitgenodigd wordt.

  Hoorde net dat er duizende aanmeldingen zijn, spannend hoor. Ik heb dinsdag de casting….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.