Afghanistan koopt The Voice van John de Mol

Geplaatst op Mon 25 Mar 2013 om 11:01

Foto: BBCAfghanistan wordt toegevoegd aan het rijtje van ruim vijftig landen met een eigen versie van The Voice of Holland, het hitformat van John de Mol. Dat heeft zijn bedrijf Talpa maandag laten weten. De Afghaanse The Voice komt al in mei op de buis bij marktleider TOLO TV. “The Voice is een mijlpaal voor het Afghaanse tv-amusement. We zijn er trots op dat we het beste internationale talentenprogramma mogen uitzenden“, zegt zenderdirecteur Massood Sanjer in een persbericht. 

Het succes van The Voice begon in 2011 op RTL 4, waar het de meest bekeken talentenjacht ooit werd. Het format werd al snel internationaal opgepikt en was een succes in grote tv-markten als die van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Op dit moment is The Voice verkocht aan ruim vijftig tv-zenders en is de show op de buis in ongeveer 150 landen.
9 Reacties op “Afghanistan koopt The Voice van John de Mol”


 1. Jammie

  Dat belooft een explosieve uitzending.

 2. Ronaldm

  1 april?

 3. hopsassa

  De verliezers worden gestenigd

 4. Calvin

  Met kanonschoten bij het drukken op de knop.

 5. k:Alex

  Vanavond seizoen 4 in Amerika.
  Toeval dat daar ook 2 coaches zijn vervangen?

 6. 2.0

  k:alex christina en ce-loo komen terug alleen ze gaan the voice daar vaker in een jaar doen en dat ging niet in hun planning dus doen ze volgens mij om en om met coaches

 7. T.E.D.

  Ik denk dat er veel van afhangt in Amerika vanavond.

  American Idol is dit seizoen volledig in elkaar gestort. Met een kijkdichtheid van 3.5 in 1849 en amper 14 miljoen kijkers is dit het slechts bekeken seizoen voor American Idol ooit.

  Voor FOX is dit zeker een groot probleem mee. Dit was hun enigste gigantische succes. Hier draaide de hele programmering om heen. American Idol verliest elk seizoen meer en meer kijkers.

  Ze dachten met X FACTOR USA een mooie aanvulling gevonden te hebben maar met amper 3.0 kijkdichtheid en 7/8 miljoen kijkers is dit ook niet wat ze gehoopt hadden.

  Begrijp me niet verkeerd, beide shows behalen een score die hoog genoeg is om beide formats op de buis te houden.

  Het enigste tekenende hier is dat het 3e seizoen van The Voice USA het weer beter deed dan z’n 2 voorgangers en een kijkdichtheid wist te boeken tussen de 4.0 en de 5.0 (soms zelfs over de 5.0) in 1849.

  Voor American Idol was dat ooit peanuts, X FACTOR kan er alleen van dromen… Als The Voice USA het 4e seizoen net zo succesvol is als het 3e? Dan vestigt het zich definitief als de #1 talentshow van America!

  NBC mag John de Mol dan op z’n blote knietjes danken. Het Talpa Media format The Voice is het enigste wat NBC weer in een op waardse spiraal heeft weten te brengen.

  Alles wat er na geprogrammeerd staat is een hit geworden (zoals de drama serie Revolution, wat vanavond ook weer terug keert).

  The Voice is de laatste jaren de fundering geweest waarop NBC weer heeft kunnen bouwen, ik hoop voor hun dat The Voice vanavond deze belofte weer waar kan maken!

 8. Ronald

  Dan worden daar letterlijk mensen tot ster gebombadeerd?

 9. dotmol

  De draaiende stoelen zijn ditmaal niet nodig.

  De kandidaten komen op in burka en trekken het uit als ze door zijn.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.