Paul de Leeuw tekent tweejarig contract bij VTM

Geplaatst op Sat 27 Oct 2012 om 11:42

Foto: VTMNog geen twee maanden na de start van zijn Vlaamse tv-show Manneke Paul, hebben Paul de Leeuw en tv-zender VTM besloten om een langdurige samenwerking aan te gaan. Dat hebben beide partijen laten weten. Manneke Paul zal ook na de winterstop te zien zijn op VTM en in het voorjaar volgt een reeks van 24 afleveringen. “Tevens is er een principe akkoord getekend om vanaf 1 augustus 2013 een exclusieve verbintenis voor twee jaar aan te gaan“, aldus een woordvoerder.

Gedurende deze periode zal De Leeuw behalve Manneke Paul ook andere programma’s kunnen presenteren. De programma’s zullen door zijn bedrijf EVA Media worden geproduceerd. “Alle partijen zijn zeer verheugd over deze langdurige samenwerking en zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Manneke Paul trekt elke maandag- en donderdagavond gemiddeld 300.000 kijkers, wat voor Vlaamse begrippen een goede score is.
19 Reacties op “Paul de Leeuw tekent tweejarig contract bij VTM”


 1. Tim

  Dáág Paul, veel succes in Vlaanderen. Blijf vooral zo lang als je wil.

 2. Paula

  Ach wat leuk voor hem, kan hij daar ook lekker zijn zakken vullen!

 3. Hupsakee

  Oooo, wat een goed nieuws…Yoehoe, hij gaat naar de belskes.

  Kun je daar niet gelijk gaan wonen met heel je gezin.

  Het gaat je goed….Salut.

 4. !#Michael#!

  VTM is het Vlaamse equivalent van RTL4… Misschien moet hij hier in Nederland ook maar eens commercieel gaan?

 5. Anonymous

  Iedereen die denkt en ook hoopt dat Paul nu alleen in België TV gaat maken heeft het dus mis. Hij blijft gewoon in Nederland. Wellicht dat hij alleen wat gaat verdelen. Als hij in België op de buis is, is hij dat niet in Nederland op dat moment en andersom. Net zoals nu.

 6. Pistare

  Tsja, zo omzeil je de maximale verdien norm bij de PO. Gewoon Vlaamse belastingcentjes ophalen….

 7. Anonymous

  @anonymous 12:26 Blijkbaar lul je maar wat uit je kont, aangezien Paul ‘net zoals nu’ WEL op hetzelfde moment op de buis is in beiden landen!

  Vandaag Zaterdag in de namiddag neemt hij Langs De Leeuw op voor uitzending vanavond op Ned1, en morgen Zondag in de namiddag neemt hij in de VTM studio twee afleveringen op van Manneke Paul voor uitzending Maandag en Donderdag op VTM rond 22:50 uur.

 8. Tim20

  “exclusieve verbintenis”, exit Vara dan?

 9. !#Michael#!

  @ Tim20

  Is de VARA actief in Vlaanderen? Ik neem aan dat Paul de Leeuw in Nederland exclusief verbonden is aan de VARA (immers zend VTM niet in Nederland uit) en dat omgekeerd het zelfde geld voor zijn exclusieve verbinding aan VTM in Vlaanderen :-)

 10. Sub-Zero

  Kan hij meteen daar blijven.

 11. David(2)

  @Pistare:

  VTM is commercieel, dus hij slokt geen Vlaamse belastingcentjes op. Maar je punt klopt wel. Grote kans dat hij bang is dat hij in Nederland zometeen nog maar een armzalige 180.000 eurootjes mag verdienen, de arme knul. En dus een leuke bijverdienste zoekt.

 12. bibi

  het is hem gegund

 13. Anonymous

  @Tim, Paula & Hupsakee…J A N K E R D S …

 14. hans

  tijd dat de vara zijn contract eens naar een freelance basis omzet. Of je snabbelt bij verschillende opdrachtgevers of alleen voor de vara en het daarbij behorende te grote salaris……………..

 15. lisa

  prima dat ie dat doet maar dan niet meer op loonlijst vara svp. ik was een fan maar hij begint me tegen te staan. links lullen maar ongelooflijk zakken vullen. bye paul…

 16. Marc E. Putto

  De balkenendenorm (bijna 2 ton bruto) is natuurlijk een fooi voor Paul de Leeuw. ‘Ik ben echt goed’ zei ie eens op TV, dus past daar 4-5 ton bij.
  Dat schamele bedrag (die 2 ton) zit er waarschijnlijk wel in voor ‘m in de nieuwe contractperiode bij de VARA.
  Beetje bijklussen bij de zuiderburen dan maar.

 17. Y

  Een miljoen mensen zappen weg na het journaal bij Paul. Hij zit onder het miljoen. Mannen van een zekere leeftijd 1,6 miljoen!

 18. pietje

  paul de leeuw is gewoon nietleuk meer. !! Hij moet echt met een nieuw format komen. want geen reet aan die vent

 19. johan

  Sja, die Belgen hebben er nog geen 12 jaar herhalingen opzitten zoals wij. Nieuwe naam, zelfde ouwe vervelende zooi.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.