Jan Slagter viert feest: KoffieMAX verslaat Koffietijd

Geplaatst op Thu 03 Feb 2011 om 14:12Foto: Rick Nederstigt/Mike van den ToornHet ochtendprogramma KoffieMAX heeft woensdag voor het eerst sinds haar start meer kijkers gescoord dan Koffietijd. Waar Myrna Goossen 182.000 kijkers trok met haar MAX-programma op Nederland 1, wisten Loretta Schrijver en Quinty Trustfull 166.000 kijkers te boeien op RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. MAX-baas Jan Slagter, die ooit zei Koffietijd te willen ‘slopen’, is in jubelstemming. “Ik heb het team van KoffieMAX toegesproken en gefeliciteerd. En rozen voor Myrna.


68 Reacties op “Jan Slagter viert feest: KoffieMAX verslaat Koffietijd”


 1. Ma

  Maken ook meer reclame voor het programma. Heb vaak s’avonds Radio1 opstaan en daar vertelt Myrna voor elk journaal op het hele uur wie er de dag erna te gast is.

  Een zwaluw maakt nog geen zomer.

 2. Nick

  Erg leuk natuurlijk voor Myrna, Jan en de crew. Maar is het niet een beetje overdreven? Morgen kunnen de cijfers zo weer anders zijn.. Maarja, iig gefeliciteerd!

 3. B.K.

  Wat is die Jan Slagter toch een vreemde. Eerst zeggen ‘we gaan Koffietijd slopen’ (al dan niet met een knipoog). Dan zeggen, terwijl je merkt dat het niet zo lekker gaat met de kijkcijfers van je programma,: ‘Er is helemaal geen koffie-oorlog’. En dan nu ineens rozen aan Myrna geven omdat je de concurrent op 1 dag verslagen hebt qua kijkcijfers, waarmee je dus aangeeft wel een strijd aan te gaan (m.a.w. een ‘oorlog’).

 4. Jim Hollander

  Sjonge jonge… dat is 1 kastje meer in het kijkonderzoek
  van de 6 kastjes die toevallig op Koffietijd of KoffieMax staan…

 5. Anonymous

  moet zeggen dat Myrna en haar team het ook professioneler doen.

 6. mark nijmegen

  koffiemax is beter dan koffietijd(zo een volgesponsord programma) !

 7. willy

  Ik vind Koffie max ook een leuker programma dan koffietijd. myrna heeft ook leukere gasten

 8. GK

  Nou nou een keertje betere kijkcijfers en dan hebben we het over enkele duizenden mensjes.
  Wat een lol zeg.
  Morgen is het weer anders

 9. Antonius

  Vind Koffietijd veel meer als een echte ‘koffietijd’.. Vind Myrna een leuke vrouw, maar geef haar dan ‘n programma rond de klok van 5.. ‘t is niet je van het om ‘s ochtends even lekker de dag meet e beginnen al

 10. mans

  MYRNA IS TOP!

 11. Heleen

  Ik had net Koffiemax voor het einde van het programma even aanstaan omdat ik het NOS journaal wilde zien. Breiende oma’s en een zingende (jarige) Koos Alberts…………
  Ik zou nog even een paar uitzendingen wachten voordat je een echt feestje gaat bouwen Jan!

 12. Flippo

  Ik denk niet dat we morgen ergens lezen dat Loretta en Quinty bloemen hebben gehad, omdat de kijkcijfers weer hoger waren dan KoffieMAX. Toch vreemd, want RTL is commercieel en zou zich dus veel meer met de kijkcijfers bezig moeten houden dan Omroep MAX, dat TOCH wel geld krijgt. Kijkers of niet.

  Nee Loretta had groot gelijk, de PO is eigenlijk nog veel commercieler dan RTL of welke commerciele partij dan ook. En dat is een zeer slechte zaak. Het zal me niets verbazen als Jan Slagter onlangs is teruggefloten voor zijn felle uitspraken naar de commerciele concurrent. Die man heeft echt GEEN idee.

 13. m.meijer

  Ik heb enkele koffietijd uitzendingen gemist en daardoor ook de uitslag van het geraden geluid. In welke uitzending was de oplossing ?

 14. TeeVeetje

  Reactie op Heleen: Dan was jij het dus die het verschil maakte !

 15. Ronaldm

  Reactie op Jim Hollander:

  Dit soort verschillen zijn inderdaad nauwelijks te meten. Toevallig 2 huisvrouwen extra die hun kijkcijfer kastje op koffiemax hebben gezet

 16. Jan

  MC is net zo kansloos als hun reazuurders, MAX-baas Jan Slagter, die ooit zei Koffietijd te willen ‘slopen’, Dat heeft hij helemaal nooit geroepen en hij distantiëert zich van uitspraken van derden, Wat een onzin allemaal en check rde reacties van deze haatdragend volk, bahhhh Jullie zijn vreselijk

 17. Heleen

  Reactie op TeeVeetje: Precies en aangezien dat eens en nooit meer was……

 18. Anonymous

  RTL wordt op alle fronten gesloopt sinds Erland die prijs kreeg

 19. Heleen

  Reactie op Jan:
  Tja, toch kunnen we ons dit (bijna allemaal) nog goed herinneren:
  http://www.hpdetijd.nl/2010-04-14/max-baas-slagter-gaat-koffietijd-slopen

 20. Hank

  Goed, de trend is naar boven, maar een zwaluw maakt nog geen zomer. Bij dagelijkse programma,s geldt het gemiddelde MAHD en absolute kijkcijfer.
  Voor dagtelevisie in de ochtend scoren zowel KT als KM gewoon zeer redelijk. Als MAX KT een uurtje later begint, switched een deel van RTL gewoon naar NL om verder te ..koffieleuteren… Iedereen blij!

 21. m.meijer

  ohoh ik bedoel natuurlijk koffie-MAX

 22. Peter

  Tuut, tuut, tuut. Niet te hard van stapel omdat de cijfers nu 1 dagje hoger zijn dan Koffietijd. 1 zwaluw maakt nog geen zomer inderdaad. Ik denk dat het misschien wel vaker voor gaat komen wellicht, als dat zo is, is dat mooi en kunnen beide programma’s prima naast elkaar bestaan. Zo niet, dan niet.

 23. J. Slagter

  We hebben ze gesloopt jonguh!!

 24. Anonymous

  Die foto van Loretta en Quinty… :-o Echt vreselijk! Zo nep en geforceerd!

 25. Anonymous

  Het verdiende loon voor RTL

 26. Michel

  Ik denk dat als ze het tijdstip veranderen naar 11.00u en Myrna er uit gooien dat de kijkcijfers nog hoger zullen zijn. Apertivo is het nooit helemaal geworden met haar en de kijkcijfers van De 5 uur show daalden in het verleden vanaf het jaar dat zij het ging presenteren. Ze werd daarna vervangen door Marja Eksteen. Ik zou Nellekke van der Krogt met Ron Brandsteder of Bert Kuizinga lijkt me beter.

 27. Timor

  Wat ontzettend triest dat Jan Slagter zo’n gedreven commerciele stijd voert. En dat nog wel van een publieke omroep

 28. gorr

  Nou ze hebben alleen maar meer kijkers dan koffietijd gehaald, omdat koffietijd zelf wat minder gescoord heeft. Het aantal kijkers bij koffietijd wisselt nogal per dag.

 29. Mensen.

  Reactie op Timor: Ik ben het helemaal met je eens!
  Dat deze man van de PO de concurrentie wil “slopen”. Het verschil is minimaal en dat je je als MAX helemaal focust op een ochtendprogramma vind ik al helemaal vreemd. Besteed je geld aan iets anders dan aan rozen zeg.

 30. Rogier

  Ik hoop zo dat ze morgen er weer dik onder zitten!

 31. JB

  logisch dat Myrna meer kijkers scoort, vakvrouw, brains & humor.

 32. Jippie !!!

  Ik hoop zo dat ze er morgen weer… DIK BOVEN ZITTEN.

 33. Mark

  Kinderachtig zeg. Dat zo’n man op leeftijd nog de strijd aan moet gaan en als een kind gaat springen als ze een paar 1000 kijkers meer hebben.

  Lijkt wel CO praktijken daar bij de PO: expres 10 minuten eerder dan RTL 4 beginnen.

 34. Jimmy

  Ik ben morgen vrij, dus zal uitslapen en vanuit bed kijken naar koffietijd!
  Of toch maar niet, het maakt namelijk niets uit of ik kijk, want ik heb geen kastje !!!! Dus tel ik ook niet mee volgens sko.
  Wat een flauwekul toch. Het systeem is van voor de oorlog.

 35. Lies

  Toch triest zo’n koffie oorlog. Jan Slagter had met een beter idee moeten komen, kopiëren doet SBS al. Bijvoorbeeld een morning show ala Matt Lauer.

 36. Jimmy

  Reactie op mark nijmegen: Daar is ze weer !!!!!!!!!!!!!!!!!

 37. jeroen

  Reactie op Michel: We kunnen natuurlijk jou er ooj uitgooien, belgie is dat iets voor je???

 38. karel

  Reactie op Jimmy: wat is dit voor opmerking???????

 39. karel

  Reactie op jeroen: ook hier wat is dit voor opmerking???

 40. Tjeerd

  LB…

 41. Paul

  Brr, ik krijg echt de kriebels van dit soort berichten. Moet je hier serieus als gepassioneerde tv-maker trots op zijn? Dat je met een koffie-praat-programma een paar ingedutte bejaarden weet te bereiken? Wanneer wordt Hilversum is wakker? Flikker die groentebouillon en wollen dekentjes is het raam uit. En dat geldt niet alleen voor Max, maar ook andere omroepen die beweren ‘vernieuwend’ te zijn. BNN, met de ‘Allerslechtste Chauffeur’. Hou toch op jongens.

 42. Slachten maar.

  Lang leven koffieMAX, Myrna aardig, leuk, positieve vrouw. Van harte!

  Loreta en de andere zijn chagrijnig en saai, Loretha kan maar niet vekroppen dat ze gene TV show kan dragen door gebrek aan talent de andere inhoudloos griet doet alleen uit ijdelheid ze wil zooooo graag op tv en Koffietijd wordt zonder liefde gemaakt

 43. Maarten

  Oh God dit is het begin van het einde van Koffietijd…..hahahhaha yeah right!

 44. diogo

  Sodemieter toch lekker allemaal op. Waarom zijn de RTL rukkers zo haatdragend? Er valt werkelijk niets goeds over jullie karakter te zeggen, lijkt me een marteling om ene van jullie te zijn wat een somber bestaan moeten jullie wel hebben. Dag in Dag zoveel haatdragend negatieve reacties tikken bah mensen.

 45. diogo

  Sodemieter toch lekker allemaal op. Waarom zijn de RTL rukkers zo haatdragend? Er valt werkelijk niets goeds over jullie karakter te zeggen, lijkt me een marteling om een van jullie te zijn wat een somber bestaan moeten jullie wel hebben. Dag in Dag zoveel haatdragend negatieve reacties tikken bah mensen.

 46. Jimmy

  Reactie op karel: Welke opmerking bedoel je?

 47. kwikjealex

  Als dit volgende week nog een paar keer voor komt, dan zien we op RTL prime time nieuwe koffietijd bumpers.

 48. Luuck

  Reactie op Anonymous:

  Mee eens.

 49. Anonymous

  Je kunt dan wel hebben gewonnen, maar feest vieren? Kijk naar de cijfers, zijn echt niet goed!

 50. Anonymous

  Reactie op diogo:

  Mee eens! Vreselijk mensen zijn het

 51. Johan B.

  Hoeveel luisteraars zijn er eigenlijk voor de radio-programma’s op dat moment. Lekker koffie drinken bij de muziek van radio 538, radio 2, Sky, regionale omroepen, Q- etc. etc. en oh ja, Arbeidsvitaminen op radio 5.

 52. Banned

  Reactie op Tjeerd: Ik snap het….

 53. Pierre Cul

  Ik vind Quinty altijd zin domme giechel…

 54. ManmetdePijp

  Allebei rukcijfers voor programma’s die toch een beetje geld kosten.

 55. PeterVR

  Off: Bushokjes hangen al vol hier met reclameposters voor Secret Story.

 56. Kaj

  Reactie op PeterVR: Hier ook hoor.

 57. Sybilla van der Laan

  Reactie op Heleen: Prima! Is heel waar! Vandaag stijgt het hemelhoog, donderend applaus en dit kan morgen alweer vergeten zijn. Het is sowieso vallen en opstaan. ‘n Sterke man die dit kan dragen!

 58. Zeru

  Alweer :O

 59. KoffieMAX

  KoffieMAX doet het weer. Mijn dag kon niet beter beginnen. Ik wist het dat RTL onderuit moest veseik PVV zender met een hele zuur ongezellig kill aanhang. Myrna VAN HARTE meid, jij hebt het verdiend en blijf positief

 60. Daan

  Vorige week op een soortgelijkde donderdag als gisteren scoorde KM 174000 kijkers en KT 180000, deze week 134000 voor KM en 106000 voor KT. 32% minder kijkers, zomaar opeens? Volgens mij moet kijkonderzoek nog even een extra check doen of de meetmethode eens aanpassen want dit is niet geloofwaardig. 1 huisvrouw (met kastje) gaat op de koffie bij de buurvrouw ipv 1 van de 2 programma’s te kijken en de scores kelderen omlaag. Niet geloofwaardig.

 61. Martijn

  Is er soms iets voorgevallan dat de kijker massaal koffietijd de rug toe keert?
  Zowat onder de 100.000 is toch wel een drama te noemen. Of een week zonder interessante gasten, dat kan ook.

 62. Anonymous

  Koffiemax past veel beter bij Nederland, gezellig show Myrna is om op te eten wat een lieverd spontaan mens

 63. Frank

  waarschijnlijk is 1 persoon met een sko kastje geswitst van koffietijd naar Max. Bij zulke lage scores is het effect gewoon te groot.

 64. Suus

  Reactie op Anonymous: Reactie op KoffieMAX:
  Eén en dezelfde persoon, of gewoon toevallig allebei hetzelfde taalprobleem?

 65. Pieter

  Myrna RULES!!! Gefeliciteerd, op naar de overwinning!

 66. moi

  nou kenners ik bedoel mensen die myrna kennen denken daar anders over pieter, myrna kon niks kan niks en gaat ook niks kunnen aperitivo kabbelde ook voort zonder hoogtepunten.

 67. Michel

  Reactie op jeroen: En nu weer snel terug naar de zandbak Jeroentje poep aan je schoentje. Jij bent nog veel te klein om over mediazaken mee te praten.

 68. kim

  het is wel laat maar waar is Myrna gebleven???
  Ik heb niets mee gekregen, vandaar mijn vraag.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.