Benidorm niet blij met Benidorm Bastards

De Spaanse badplaats Benidorm dreigt de makers van de Vlaamse tv-show Benidorm Bastards met een rechtszaak. De burgemeester en zijn gemeenteraad willen dat Benidorm wordt geschrapt uit de titel van de verborgencamerashow op tv-zender 2BE. Dat meldt het Vlaamse Nieuwsblad. Benidorm vreest dat de tv-show en haar titel niet goed zijn voor het toerisme. “Voor alle duidelijkheid: wij hebben Benidorm nooit negatief willen afschilderen“, zegt producent Tim Van Aelst van Shelter.

Benidorm Bastards is een tv-show waarin senioren jongeren in de maling nemen. “In Benidorm zitten nu eenmaal heel veel oudjes samen, vandaar onze keuze voor die stad“, verklaart Van Aelst.

Het is niet mogelijk om nu nog de titel veranderen, zegt Van Aelst. Ook in Nederland gaat Benidorm Bastards onder dezelfde titel draaien. “YouTube staat vol met clips van ons programma en er zijn duizenden dvd’s van geperst. ‘Bovendien is de titel Benidorm bastards alleen in Vlaanderen en Nederland een begrip. In Duitsland heet het programma helemaal anders. En ook de Spaanse versie zou een andere naam krijgen, omdat Benidorm daar nu eenmaal niet hetzelfde imago heeft als bij ons.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen