AVRO-programma Missers verhuist naar Nederland 2

Foto: AVROHet AVRO-programma Missers verhuist na drie seizoenen van Nederland 1 naar Nederland 2. Missers, waarin presenta- tor Pieter Jan Hagens medische fouten tegen het licht houdt, keert op vrijdag 16 april terug voor een vierde seizoen. Er worden in totaal zes nieuwe afleveringen uitgezonden. Toen de AVRO in 2007 met de serie begon, was er stevige kritiek uit de ziekenhuiswereld. “Ik was hartstikke nerveus, want ik stak wél mijn nek uit, om in dit programma te gaan zitten“, zegt dokter Eize Wielinga.

Missers komt op voor de patiënt. Ervaringen van slachtoffers en nabestaanden staan centraal, maar het tv-programma biedt ook artsen de gelegenheid hun kant van de zaak te laten zien. Het doel van dit programma is de zwijgcultuur rond medisch falen te doorbreken en gedupeerden en slachtoffers een stem te geven. “Maar Missers nagelt geen dokters aan de schandpaal“, benadrukt Pieter Jan Hagens. Hij hoopt juist dat méér artsen aan dit programma willen meewerken.

Het derde seizoen van Missers was vanaf maart 2009 elke dinsdagavond te zien op Nederland 1. Het nieuwe seizoen van Missers wordt vanaf 16 april elke vrijdagavond om 21.20 uur uitgezonden op Nederland 2.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen