Laagste opbrengst in elf jaar voor Serious Request

De jaarlijkse radio-actie Serious Request van 3FM heeft dit jaar in totaal 5.026.144 euro opgeleverd. Dit bedrag gaat naar de hereniging van door crises verscheurde families. Dat heeft de radiozender zojuist bekendgemaakt op een afgeladen Marktplein in Apeldoorn. Het is de laagste opbrengst voor Serious Request sinds het jaar 2006, de derde editie van de radio-actie. De lagere opbrengst van dit jaar komt niet onverwacht: de luistercijfers van 3FM zijn de afgelopen maanden hysterisch ingestort.

Toch viert de NPO een feestje. “Het totaalbedrag van 14 jaar actievoeren komt hiermee over de magische grens van 100 miljoen euro“, aldus de omroep.

Circa 10.000 mensen zagen zojuist hoe 3FM dj’s Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn via het dak het Glazen Huis verlieten. Samen met actievoerders – dé helden van deze editie – maakten de 3FM dj’s op het podium het eindbedrag bekend. Miss Montreal, Fedde le Grand en Rico & Sticks beklommen het podium.

Onder de noemer ‘Breng ze weer samen’ voerde 3FM de afgelopen zes dagen actie in het Glazen Huis in Apeldoorn. Met dit bedrag kan het Rode Kruis de komende drie jaar vele vermiste kinderen en ouders opsporen, het contact herstellen en hen weer samenbrengen.

We kijken terug op een hartverwarmende editie van 3FM Serious Request. Nederland kwam massaal in actie voor ouders, broertjes en zusjes die hun familieleden kwijt zijn. Vanuit een compleet vernieuwd Glazen Huis slaagden Domien, Angelique en Sander er in de harten van het publiek te raken en hen in beweging te brengen’’, aldus Edwin Valent, interim zendermanager 3FM.

Het totale overzicht van Serious Request-opbrengsten kunt u hier vinden.

Foto: NPO 3FM / Bullet-ray

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen