Catherine Keyl uitgemaakt voor ‘domme vrouw’

Foto: Dirk-Jan van DijkCatherine Keyl is na haar optreden in RTL Late Night uitgemaakt voor ‘dom mens’. Dat vertelt de tv-diva vandaag in De Telegraaf. Keyl gaf vrijdag in de show haar ongezouten mening over Onno Hoes, maar sloeg de plank volgens veel kijkers finaal mis. “Als je als vrouw eens ergens ongezouten je mening over zegt, dan is het normaal dat je een mailtje krijgt van mannen die beweren dat je dom bent. Als je terugmailt, blijkt het adres niet te bestaan en wordt de mail retour gezonden. Lekker laf.

Vroeger zou Keyl daar naar eigen zeggen onzeker van zijn geworden. “Nu denk ik: kom met argumenten en misschien heb je gelijk. Maar meestal zijn er geen argumenten, het is gewoon een dooddoener. Als je niks meer te berde kunt brengen, is dat er tenminste nog.”

Het is volgens de presentatrice een ‘oud vooroordeel’ dat vrouwen dom zijn. “U denkt dat het meevalt? Het valt niet mee. Probeer maar eens als vrouw ergens een mening over te hebben.

Catherine Keyl greep vorige week de spotlights. Nadat ze op Radio 1 haar ongezouten mening gaf over Onno Hoes, werd ze ook geïnterviewd door Radio 538 en RTL Late Night.

Keyl pleitte er in Late Night voor dat verborgen camera’s moeten worden afgeschaft, ook als daarmee een grote misstand blootgelegd kan worden. Maar nu Hoes tóch stiekem is gefilmd, moet hij volgens haar hangen omdat hij een deel van zijn werkagenda heeft gedeeld. Daarin stond dat Hoes naar de Nationale Dansdagen gaat.

In de talkshow van Humberto Tan werd Keyl van repliek gediend door discussiegenoot Kustaw Bessems, die werd geprezen om het ‘zinnige’ geluid dat hij liet horen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen