Wilfred Genee gooit deur dicht voor Gordon: ‘We beschermen hem’

Wilfred Genee houdt de studiodeur van Vandaag Inside dicht voor Gordon. De reden? Zijn zorgwekkende mentale toestand. “We nemen die man tegen zichzelf in bescherming.”

Wilfred Genee en Gordon © SBS, RTL

Een ethisch juiste keuze van Wilfred Genee: hij besluit om de deur dicht te gooien voor Gordon nu hij zichzelf alsnog aanbiedt om aan te schuiven in de talkshow. De gevallen entertainer zegde zijn VI-optreden vorige week last minute af om plots weer volledig in de anonimiteit te verdwijnen. Deze week keerde hij alweer terug en nu wil hij alsnog in VI.

‘We laten het lopen’

Mediajojo Gordon begeleidt zijn verzoek aan VI merkwaardig genoeg met forse beledigingen aan het adres van het programma én aan ster van de show René van der Gijp. Veel mensen maken zich zorgen over Goors mentale toestand en Wilfred denkt daar hetzelfde over. Hij kán ervoor kiezen om torenhoge kijkcijfers te scoren over Goors rug, maar ziet daarvan af.

“We moeten die man tegen zichzelf in bescherming nemen, dus we laten het even lekker lopen. Ik maak me wel een beetje zorgen over die man”, aldus de presentator in zijn talkshow op SBS 6.

K*tprogramma

René van der Gijp is het eens met dat besluit. “Hij gaat nu roepen dat hij hier wil zitten en dan gaat hij erbij zeggen dat het een k*tprogramma is waar hij nooit naar kijkt. Dan denk ik: wat hij moet is gewoon lekker zijn verhaal doen bij Humberto en a capella een nummer zingen. Dan ga ik er de volgende dag wat van zeggen! Hahahaha! Veel leuker.”

De VI-deur zit dus potdicht voor Gordon. Wilfred verduidelijkt in Shownieuws: “Kijk, we hebben Gordon eigenlijk met opzet een beetje laten lopen vanavond, ook omdat we denken dat we Gordon een beetje tegen zichzelf in bescherming moeten nemen. Ik denk dat Johan had geroepen: ‘Sodemieter op met die Gordon, daar ben ik helemaal klaar mee.’”

‘Beste voor hem’

Johan zat gisterenavond wegens ziekte niet in VI. “Maar ik weet zeker dat hij zoiets had geroepen. Ik moet ook wel zeggen dat de beste man een beetje rust moet pakken. Dat is het beste voor hem. En dat we het even moeten laten. Je kunt het wel weer helemaal gaan uitvechten met z’n allen, maar dat heeft allemaal geen zin.”

Dit is echt prijzenswaardig van Wilfred, vindt Shownieuws-deskundige Leontien van Moorsel. “Ik denk dat we hem in bescherming moeten nemen en ik denk dat Wilfred dat gewoon heel goed zegt.”

Principeel

Story-baas Guido den Aantrekker denkt dat iedereen kan zien hoe Gordon er aan toe is en dat Wilfred het enige juiste besluit neemt. “Voor de kijkcijfers zou het natuurlijk heel erg goed zijn, maar het kan ook uit principe zijn dat de heren gewoon zeggen: ‘We doen het even lekker niet.’”

Ronald Molendijk denkt dat Gordon hulp nodig heeft en geen media-exposure. “Dat zijn de meest wijze woorden die ik het afgelopen half uur heb gehoord”, zegt hij over de uitspraken van Wilfred. “Laat die man met rust.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wilfred Genee gooit deur dicht voor Gordon. Prijzenswaardig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen