‘Maxime en Montana Meiland stellen zúlke domme vragen: gênant!’

De Meilandjes zijn duidelijk niet gemaakt om tv-interviews te houden met bekende Nederlanders, stelt tv-kenner Rob Goossens van RTL Boulevard. “Het is te gênant voor woorden!”

Chateau Meiland VIPS © SBS

Martien Meiland en zijn familie maken momenteel een programma waarin ze bekende Nederlanders interviewen, maar RTL Boulevard-ster Rob Goossens denkt dat SBS 6 daar niet heel blij mee is. “Ik denk dat de Meilandjes heel tevreden zijn, de kijkcijfers zijn goed, (…) maar toch denk ik dat de zender helemaal niet tevreden is”, aldus de tv-kenner.

Meiland-energie

Waarom niet dan? “De Meilandjes, die gaan op een gegeven moment op zijn. Dat gegil enzo, daar zijn we helemaal klaar mee, dus je moet een beetje voorzichtig zijn. Je moet gewoon doseren en dan ga je nadenken over hoe we dat gaan doseren en dan kom je met het idee van: we gaan een programma maken waarin niet alléén de Meilandjes zitten.”

Op die manier kunnen de Meilandjes nog wat langer mee, legt Rob uit in De BLVD Podcast. “Dan maak je een programma waarin je juist andere mensen een podium gaat geven, waardoor mensen wel gaan kijken voor de Meilandjes maar je niet door je emmertje met Meiland-energie zit.”

Voor de voeten

Luuk Ikink begrijpt het achterliggende idee van SBS 6. “Je kijkt naar de Meilandjes, maar je verwacht gewoon iets minder Meilandjes te zien.”

Rob: “Ja, en vervolgens zijn ze daar, alle vier. Dat hele pension is er niet voor gemaakt. Ze lopen elkaar de hele tijd voor de voeten.”

Luuk: “Het is echt klein daar, ja, dat klopt.”

Maxime en Montana

Die tv-familie is echter helemaal niet gemaakt om ánderen te laten shinen, aldus Rob. “Maxime en Montana, die kunnen geen intelligente vragen stellen. Het is te gênant voor woorden. Tegen Caroline van der Plas: ‘Ben je wel eens bedreigd?’ Nou, Maxime, heb jij wel eens een krant gelezen?”

“Op deze vraag weten we het antwoord al en van dat soort dingen hangt het aan elkaar. Dus juist wat je wil voorkomen, namelijk dat de ergernis voor de Meilandjes op een gegeven moment groter wordt dan het enthousiasme, dát ben je aan het aanwakkeren, omdat je iets van ze verwacht, namelijk interviewen, waar ze evident niet voor geschikt zijn.”

‘Het is lastig’

Luuk denkt dat SBS 6 in een lastig parket zit. “Je moet een format zoeken waarin Martien dan wel zit, maar niet superveel aanwezig en dat is wel lastig natuurlijk met iemand die eigenlijk geen presentator is. Het is echt een character gewoon. Dus wat hij goed doet, is zichzelf zijn en dat uitvergroten, vermoed ik.”

“De hele familie is inmiddels zo gewend van: oh een camera, dan zijn wij nu ‘de Meilandjes’. En dat is lastig uitzetten, denk ik hoor. Maar ik neem aan dat ze nog wel een nieuw seizoen gaan maken van dit programma.”

Lastig dossier

Rob denkt het ook. “Ja, met deze kijkcijfers wel.”

Luuk: “Je kidnapt jezelf eigenlijk. Je bent misschien nog niet zo tevreden, maar je kan het ook niet loslaten, want het is het scoort als een malle.”

Rob: “Ik zal je zeggen, ik ben even blij dat ik niet de zendermanager van SBS 6 ben en daar geen beslissingen over hoef te nemen. Lijkt me een heel lastig dossier.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen