Hélène Hendriks zelfs afgekraakt door VI-collega’s: ‘Het gaat mis’

Het gaat echt he-le-maal de verkeerde kant op met de tot voor kort zo gevierde Hélène Hendriks. Zelfs haar collega’s bij Vandaag Inside laten nu hun kritiek horen. “Het is zinloos gelach!”

Hélène Hendriks en Johan Derksen © SBS

Hélène Hendriks geldt nog steeds als dé grootste vrouwelijke ster van SBS 6, maar tjonge-jonge-jonge: wát een niveau heeft die nieuwe talkshow van haar. De Oranjezondag is echt niet om doorheen te komen en de keuze voor Rutger Castricum als vaste sidekick blijkt echt een misser te zijn; haar chemie met Jack van Gelder is echt veel beter.

Godverd*mme

Zelfs de mannen van Vandaag Inside sluiten zich nu aan bij de massale kritiek. René van der Gijp stipt het povere niveau van De Oranjezomer aan in de uitzending van gisterenavond. “Wat had Hélène gisteren een lekker uitzendinkje… Godverd*mme, dat ging ook helemaal mis. Dat ging het eerste half uur helemaal nergens over.”

Wilfred Genee: “Nou ja, het was wel gezellig.”

René: “Ja, het was wel gezellig, maar…”

Zinloos lachen

Het is écht slecht, vindt Johan Derksen. “Ja, maar het is niet de bedoeling dat je in zo’n programma zit en dat je dan met z’n allen, met alle vijf, het hele uur wil lachen. Om alles, om alle opmerkingen lachen. Zinloos lachen. Het was niet om aan te gluren. Jack van Gelder stak er met kop en schouders bovenuit; die kan af en toe nog vreselijke dingen zeggen.”

Dan gaat het tenminste nog ergens over, aldus Johan. “Maar de rest was alleen maar aan het giebelen en die mevrouw die erbij zat, die ik niet kende maar een advocaat bleek te zijn, die ging ook mee zitten lachen.”

Wilfred verdedigt

Wilfred probeert Hélène een beetje te sparen. “Nou ja, goed. Ik bedoel: er kan er eentje tussen zitten toch?”, aldus de presentator. Probleem is dat het nu al drie afleveringen op rij knudde is.

Johan: “Het was niet goed, nee! De sfeer was wel gezellig. Kijk, het was wel vrolijk, maar het ging nergens over.”

René vindt dat Rutger ook niet goed uit de verf komt. “Rutger neemt zijn rol te serieus. Rutger denkt echt dat hij het programma moet dragen. Dat moet je vergeten, joh.”

Meepraten

Rutger is veel te nadrukkelijk aanwezig in de show van Hélène, vindt René. “Ga lekker als sidekick erbij zitten en een beetje met die andere twee meepraten, maar niet het idee hebben dat je een heel grote rol in het programma hebt. Dat moet je niet doen.”

Volgens kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp kan Hélène beter verder met Jack. “Het valt wel heel erg op dat hij echt wat toevoegt. Hij brengt toch echt wel wat extra sfeer mee”, zegt ze in de podcast Tina’s TV Update. “Ik denk wel dat ze qua format wel ietsjes moeten oppassen dat het niet te veel op Ladies Night gaat lijken. Dat het te veel gekakel wordt.”

Gijs kritisch

Gijs Groenteman laat in zijn talkshow weten dat hij de kritiek van Angela de Jong onderschrijft. “Ja, spijker op de kop”, zegt ook co-host Marcel van Roosmalen. “Wat mij betreft, wat Hélène Hendriks doet op zondagavond – dat schreef Angela terecht – is alleen maar een bak oppervlakige nieuwtjes doornemen.”

Vreselijk, aldus Marcel. “Daar zit die Rutger Castricum dan bij en die lacht om te hinniken en dat is sowieso al irritant, als iemand flauwe grapjes maakt en iemand anders gaat erom zitten hinniken. Angela stipt dat terecht aan: als je een talkshow hebt, focus je in godsnaam op de inhoud, ga de diepte in.”

Gijs: “Nou, precies. Dat doen wij week in week uit. Hélène, neem daar in godsnaam een voorbeeld aan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Hélène Hendriks misschien toch een beetje overschat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen