‘Theo Maassen breekt neus van zijn vrouw, VPRO geschrokken’

Theo Maassen ziet de verschrikkelijkste periode uit zijn carrière tegemoet: weekblad Privé heeft hem vandaag groot op de cover gezet met een ronduit walgelijk verhaal. “Gebroken neus!”

Theo Maassen © NPO, Privé

Het leven van Theo Maassen zal nooit meer hetzelfde zijn. De Privé pakt vandaag uit met een schokkend artikel waarin de cabaretier zonder voorbehoud wordt beschuldigd van huiselijk geweld. Volgens het tijdschrift van Evert Santegoeds heeft hij zijn vrouw een gebroken neus geslagen en heeft hij zijn ex-vriendin een hoofdwond bezorgd.

Huiselijk geweld

Als alles klopt wat Privé in maar liefst acht pagina’s uiteenzet, dan kun je niet anders dan concluderen dat Theo walgelijk gedrag vertoont en gestraft dient te worden. “Wie kan na dit ooit nog om hem lachen?”, staat er groot op de cover. “Zijn vrouw: gebroken neus. Zijn ex: hoofdwond. Zijn minnares: ‘Hij lost alles op met slaan en s*ks.'”

Evert is niet over één nacht ijs gegaan met het publiceren van deze onthullingen van journalist Frank Waals, benadrukt hij in zijn editorial. “Langlopende geruchten over huiselijk geweld worden bevestigd door opmerkelijk en uitgebreid WhatsApp-contact tussen Maassens vrouw (125.000 woorden, in bezet van Privé) en zijn vriendin.”

Minnares spreekt

Het schokkende artikel in Privé beschrijft hoe Theo een groot netwerk van minnaressen heeft opgebouwd. Zó groot dat zij ‘onderling contact kregen’, aldus het tijdschrift. Zijn vrouw Joyce, met wie hij twee dochters heeft van 15 en 10, heeft drie jaar lang een intens app-contact onderhouden met minnares Angela. Eerst door te doen alsof hij hem was…

Deze minnares, Angela, vertelt aan Privé dat ze spijt heeft dat ze op Theo’s avances is ingegaan. “Het vreemdgaan met ontelbare vrouwen en het huiselijk geweld hangen nauw met elkaar samen. Wanneer Joyce namelijk gaat speuren en hem ermee confronteert, dan blijft het niet altijd alleen maar bij woorden.”

Gebroken neus

Het lijkt erop dat het Angela is die haar gesprekken met Joyce heeft gelekt aan Privé, al blijkt volgens het tijdschrift uit hun chats dat ze Theo allebei ‘het liefst met gelijke munt terugbetalen’. Want wat de cabaretier allemaal lijkt te hebben uitgevreten bij hen – en naar verluidt ook bij andere vrouwen – kan het daglicht niet verdragen.

Privé schrijft: “Exemplarisch voor zijn woedeaanvallen, volgens verklaringen van betrokkenen, is het voorval waarbij Joyce achter een computer zocht naar aanwijzingen en Theo haar beval hiermee te stoppen. Toen zij weigerde, werd hij zo kwaad dat hij haar vanuit het niets een gebroken neus zou hebben geslagen.”

Nooit aangifte

Joyce is volgens Privé meermaals slachtoffer geworden van ‘ernstig huiselijk geweld’, maar ze zou ‘omwille van de kinderen’ nooit aangifte hebben gedaan. “Ze houdt zich, in mijn ogen, sterk staande onder de huidige omstandigheden”, zegt Theo’s jeugdvriendin Karin in het tijdschrift. Net als Joyce laat zij zich onder eigen naam interviewen door Privé.

Karin heeft naar eigen zeggen een hoofdwond opgelopen tijdens hun relatie. Er wordt ook een ‘bekende zangeres uit het Gooi’ opgevoerd, die zich bedrogen voelde toen ze erachter kwam dat Theo’s liefde niet exclusief was. “De drang is groot om er maar eens een boek van te maken. Hopelijk zijn andere vrouwen meer op hun hoede”, zegt zij.

Wat vindt VPRO?

Wat vindt de VPRO ervan? Nou, die omroep wist al van deze verhalen toen ze hem het prestigieuze baantje van Zomergasten-presentator gaven, aldus Evert. “In een tijd dat wijs geworden Hilversum hier toch aandacht aan zou moeten besteden, werd met de aantijgingen niets gedaan, op een enkel gesprek met Theo Maassen na.”

Als Privé aan de telefoon hangt bij de omroep, ‘wordt er in eerste instantie hoorbaar geschrokken gereageerd’. “Wij hebben gerichte vragen gesteld, maar zij zeggen het hele artikel in handen te willen krijgen. Wanneer we dit weigeren, laat de VPRO per mail weten niet te zullen reageren.”

Evert besluit: “Ik ben benieuwd wie er na dit verhaal nog om hem kan lachen…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de VPRO de samenwerking met Theo Maassen on hold moet zetten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen