Reinout Oerlemans wil nóg rijker worden, ruziet met halve Jordaan

Reinout Oerlemans beschikt over een oneindige hoeveelheid vermogen, maar dat is kennelijk nog niet genoeg. In zijn zoektocht naar nóg meer geld ruziet hij nu met de halve Jordaan.

Reinout Oerlemans © NPO

De 52-jarige Reinout Oerlemans heeft meer dan genoeg geld om voor de rest van zijn leven geen poot meer uit te steken, maar toch is hij nog niet klaar met het verrijken van zichzelf. Met een extreem lucratief vastgoedproject in Amsterdam wil hij nu nóg meer miljoenen euro’s gaan cashen, maar buurtbewoners in de Jordaan zijn woest.

Oerlemans-project

Reinout mag dan al jaren in Los Angeles wonen, hij bezit ook nog steeds vastgoed in onze hoofdstad. Én ook een parkeerterrein achter het rijksmonument aan het Raamplein, waar vroeger het hoofdkantoor van zijn tv-bedrijf Eyeworks zat. Al jaren en jaren probeert hij om daar een complex te bouwen en nu lijkt hij eindelijk de gemeente mee te hebben.

Het betreft het terrein achter de vroegere Openbare Handelsschool. Toevallig verhuist Chantal Janzen daar vandaag naartoe met haar tijdschrift &C. De achterliggende grond was ooit als tuin bedoeld, maar is tegenwoordig dus een parkeerplaats. Het nieuwe Oerlemans-vastgoedproject bewaart slechts drie meter afstand met het rijksmonument.

Dikke portemonnee

Volgens Het Parool verzet de buurt zich tegen de plannen. “Je gaat toch ook niet bouwen in de tuin van het Rijksmuseum”, zegt een boze bewoner. “De enige die hier beter van wordt, is één persoon met een dikke portemonnee.”

Reinout deed in 2013 en 2018 ook al pogingen om er te bouwen. “Nu probeert hij het weer. Er is namelijk goed geld mee te verdienen en je weet maar nooit: nieuwe ronde, nieuwe ambtenaren, nieuwe kansen”, staat in de petitie van de buurt.

De welstandscommissie heeft de plannen al goedgekeurd, maar het is nog geen gelopen race.

‘Ik wist het niet’

Gijs Groenteman vindt het gek dat Reinout zich vanuit Los Angeles nog bemoeit met onze hoofdstedelijke vastgoedmarkt, zegt hij in zijn talkshow Van Roosmalen & Groenteman. “Ik wist het helemaal niet van Reinout Oerlemans dat hij dit deed. Dingen bouwen, appartementencomplexen.”

Tafelgast Khalid Kasem reageert: “Hij heeft volgens mij het duurste huis van Los Angeles verkocht niet zo lang geleden, dus voor het geld zal hij het niet echt hoeven doen, toch?”

Gijs verbaasd: “Hij wil toch niet in al die appartementen zelf gaan wonen?”

Khalid: “Het is handel.”

‘Het is handel!’

Gijs begrijpt niet waarom Reinout dit allemaal nodig vindt: “Dit is toch gewoon een soort vastgoedproject van hem? Wat een bezig baasje is het toch, hè, hij?”

Marcel van Roosmalen: “Hij maakt programma’s voor de mensen, hij bouwt huizen voor de mensen. Nog even en hij gaat eten uitdelen!”

En Evert Santegoeds ’s avonds in Shownieuws: “Het zou Reinout nóg rijker maken dan hij toch al geworden is in die paar jaar dat hij tv-programma’s gemaakt heeft voor Nederland en de wereld.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Reinout Oerlemans zich moet terugtrekken uit dit project?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen