Reinout Oerlemans geeft eerste grote interview in acht jaar tijd

Reinout Oerlemans, de ex-soapie die steenrijk werd met de verkoop van zijn bedrijf Eyeworks, geeft voor het eerst in acht jaar een interview. Er wordt een vijftig minuten durende tv-special van gemaakt.

Frank Evenblij en Reinout Oerlemans © Willem van Thiel

Hij werd beroemd door zijn rol in Goede Tijden Slechte Tijden en steenrijk van de verkoop van zijn bedrijf Eyeworks: Reinout Oerlemans. Hij heeft zich na die megaklapper met zijn gezin teruggetrokken in een verbijsterend dure villa in Los Angeles, al heeft hij nog steeds een band met Nederland. Al is het maar vanwege de minstens 46 huizen die hij hier bezit.

Blote bips

Toch zien we Reinout nauwelijks meer in de Nederlandse media. De Privé plaatste vier jaar geleden nog een foto van Reinout die met zijn blote billen op een boot zat, maar daar is het ook bij gebleven. Twee jaar geleden, aan het begin van de coronacrisis, was er nog een mediarel over zijn nieuwe snor.

Die coronacrisis hebben de Oerlemannetjes overigens maar ternauwernood overleefd. Het was voor iedereen een lastige tijd, maar voor Reinout en zijn familie al helemaal. Vanwege restricties mocht hun personeel niet meer komen, waardoor ze voor het eerst in twee decennia zelf moesten schoonmaken en koken.

Overdadige luxe

Gelukkig zitten ze er inmiddels weer comfortabel bij: de vrouw van Reinout, Daniëlle, laat op Instagram geen mogelijkheid onbenut om te pochen met de overdadige luxe waarin ze leven. Het is allemaal zó luxe dat Johan Derksen er zelfs een beetje onpasselijk van wordt.

Het scheelde trouwens niet veel of Reinout had al die luxe niet gehad. “Weet jij hoeveel een 1 met 9 nullen is?”, schijnt John de Mol hem ooit gevraagd te hebben. “Een 1 met 9 nullen is één miljard. Eén miljard euro welteverstaan. Daar heb ik er twee van. En die ga ik allemaal gebruiken om jou kapot te maken.”

Eerste interview

Reinout is gelukkig still standing en nu laat hij voor het eerst in acht jaar tijd wat van zich horen. Hij is namelijk een van de gasten in het nieuwe seizoen van de interviewshow Evenblij maakt Vrienden met presentator Frank Evenblij.

Zijn redactie laat trots weten: “Evenblij strikt Reinout Oerlemans voor zijn eerste interview in acht jaar. Voor het eerst sinds de verkoop van zijn Eyeworks en zijn dramatische hartaanval laat Oerlemans camera’s toe in zijn privé-leven. En als hij iets doet, doet hij het goed.”

Vijftig minuten

Er is een heel programma omheen gebouwd. “In deze special van 50 minuten laat hij alles zien: zijn huis, zijn bedrijf, zijn leven, zijn trots, zijn zorgen en zijn verdriet. En al zijn nieuwe vrienden, waaronder niemand minder dan rap-legende LL CooL J”, aldus de redactie van Frank.

Evenblij maakt Vrienden is vanaf vrijdag 9 september elke week om 21.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De vrouw van Reinout Oerlemans pocht via Instagram continu met haar rijkdom. Smakeloos?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen