Talpa-insider Johan Derksen: ‘John de Mol gooit Peter Gillis eruit’

Het lijkt erop dat de dagen van Peter Gillis als zenderster van SBS 6 tóch geteld zijn. Volgens Talpa-insider Johan Derksen gaat John de Mol alsnog met hem breken. “Hij wipt op z’n stoel.”

Johan Derksen en Peter Gillis © SBS

Johan Derksen zit als een van de belangrijkste gezichten van Talpa dicht bij het directievuur. Hoewel Peter Gillis tot nu toe behoorlijk gespaard wordt door de top, lijkt het sentiment toch te keren. John de Mol lijkt koste wat kost te willen uitstralen dat hij Peter dezelfde behandeling geeft als Johnny, maar hoe lang is dat nog houdbaar?

Foute boel

Waar de aangifte tegen Johnny toch heel erg een een-op-een-karakter had, heeft Peter zóveel ellende aan zijn broek hangen dat afwachten op een rechtszaak eigenlijk niet nodig is om te concluderen dat hij foute boel is.

Wilfred Genee brengt het zoveelste slechte Gillis-nieuws gisteren ter sprake in Vandaag Inside: “Peter Gillis is weer een vergunning kwijt, nu in Baarlo op z’n vakantiepark. Dat krijgen we natuurlijk niet te zien in die reallifesoap als die weer terug zou komen, maar dan weten we even dat het wel zo is.”

Niet real life

Vreemd, vindt Johan Derksen dat. “Het is niet reallife, hè, die soap.”

Wilfred: “Nee, je ziet alleen andere dingen. Het gaat altijd hartstikke goed, hatseflats. Maar hij is er dus weer eentje kwijt.”

Albert Verlinde vindt het ook vreemd dat slecht nieuws nooit de soap haalt, zei hij onlangs bij VI: “Volgens mij staat het in het contract! Van: ‘We doen alleen leuke dingen!’”

Stopt John ermee?

Wilfred vindt die soap ongeloofwaardig, zei hij daarop. “In die soap zie je niets van al die incidenten. Dat slaat toch nergens op? Het is toch best gek dat er van alles gebeurt wat iedereen mee kan krijgen, rechtszaken, vechtpartijen, politie, en je ziet er niks van! Je ziet alleen maar hatseflats.”

Terug naar gisterenavond: Johan Derksen verwacht dat John alsnog stopt met Gillis. “Ik kan me niet voorstellen dat John de Mol nog een seizoen hierna met hem doorgaat.”

Op stoel wippen

John wacht op een excuus om Peter op een voor hem geloofwaardige manier te dumpen, denkt Johan. “Kijk, die zit natuurlijk op z’n stoel te wippen tot er een uitspraak komt dat-ie een reden heeft om ermee te stoppen, maar ik denk dat hij sowieso niet doorgaat, want dan gaat de publieke opinie zich tegen je keren, hè?”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen