Reinout Oerlemans kotst op John de Mol: ‘Helemaal klaar mee’

Reinout Oerlemans is he-le-maal klaar met John de Mol. Hij vindt de werkwijze van de mediamiljardair verwerpelijk en wil daar absoluut niets mee te maken hebben. “Laat maar!”

Reinout Oerlemans en John de Mol © BNNVARA

Reinout Oerlemans heeft een groot interview gegeven aan Frank Evenblij. Het resultaat was gisterenavond te zien in een ruim vijftig minuten durende reportage op NPO 1, goed voor 812 duizend kijkers. Zij zagen onder meer hoe de steenrijke tv-maker keihard uithaalde naar mediamiljardair John de Mol.

Contact met John

Vanuit Los Angeles houdt Reinout zijdelings in de gaten wat er op de Nederlandse tv-markt gebeurt. “Ik hou het wel in de gaten, natuurlijk wel. Ik had bijvoorbeeld die knikkershow gezien. Ik dacht: ik ben van huis uit altijd een beetje tegengewerkt door meneer De Mol, door John. Dat is nooit echt een vriend geweest, zal ik maar zeggen.”

Toch besloot Reinout om contact op te nemen. “Ik had contact gemaakt en ik zei: ‘Goh, Marble Mania, een groot succes. Misschien leuk om samen op te trekken om dat in Amerika voor elkaar te kunnen krijgen.’ ‘Nou, leuk en over nadenken.’”

‘Nou, laat maar’

Het enthousiasme van Reinout maakte snel plaats voor walging. “Toen las ik drie dagen later in de krant dat het gejat was van een autistische jongen op YouTube. Toen dacht ik: aahhh. Toen heb ik ook gezegd: ‘Nou, laat maar.’ Laat maar…”

Frank: “Dat komt niet meer goed tussen jou en John, hè?”

Reinout: “Nee. Dat is niet mijn manier van ondernemen ook.”

‘Ik ga je kapotmaken!’

Het is geen geheim dat John altijd stikjaloers is geweest op Reinout. “Weet jij hoeveel een 1 met 9 nullen is?”, schijnt John de Mol hem ooit gevraagd te hebben. “Een 1 met 9 nullen is één miljard. Eén miljard euro welteverstaan. Daar heb ik er twee van. En die ga ik allemaal gebruiken om jou kapot te maken.”

Dat is, helaas voor John, niet bepaald gelukt.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen