Foto’s van toegetakelde Bas Muijs op straat: ‘Ziet er heel naar uit’

Het nieuws over de ernstige mishandeling van Bas Muijs is vorige week ingeslagen als een bom. Nu blijkt dat de foto’s van zijn extreem gehavende gezicht op straat liggen. “Heel naar.”

Bas Muijs © RTL

Het was vorige week een enorme primeur van Yvonne Coldeweijer: ze bracht als eerste dat Bas Muijs dit voorjaar door de partner van zijn ex is gegijzeld en mishandeld. Hij dacht een afspraak te hebben met een terminale fan, maar trof uiteindelijk het tweetal aan. Zij hielden de GTST-acteur vast en bewerkten hem met een spijkerpistool.

Foto’s uitgelekt

Achteraf gezien maakt dat duidelijk waarom Bas destijds met een hoofdwond op een van zijn Instagram-fotootjes verscheen, maar nu zijn er dus ook foto’s uitgelekt van zijn gehavende gezicht. “De redactie van RTL Boulevard heeft foto’s gezien waarop te zien is hoe zwaar Bas door de verdachte is toegetakeld”, aldus presentator Frank Dane.

Wat is daarop te zien? Misdaaddeskundige John van den Heuvel legt uit in de uitzending van gisteren: “Nou ja, je ziet in ieder geval dat hij enorm is toegetakeld en dat het zeker geen paar corrigerende tikken zijn geweest die zijn uitgedeeld. Je ziet dat zijn ogen sterk verkleurd zijn, dus hij heeft een paar flinke klappen op zijn oog gehad.”

‘Ziet er naar uit’

Het is evident dat Bas zeer ernstig is mishandeld, aldus John. “Zijn wenkbrauw ligt helemaal open. Het zijn nare foto’s ook.”

Frank Dane: “Die laten we ook niet zien, hè?”

John: “Nee, nee, dat lijkt me ook naar hem toe niet zo netjes. Maar goed, het is gewoon een heel heftige gijzeling geweest die totaal geëscaleerd is.”

Hartaanval

Hoe is Bas uit die woning ontsnapt? “Ik heb vandaag iets meer kunnen horen en lezen en het komt erop neer – en dat vind ik buitengewoon knap van hem – dat toen hij zo mishandeld werd in die woning dacht: ik ga dit niet overleven, ik moet iets doen. En toen heeft hij gefingeerd dat hij een hartaanval kreeg.”

Hij vervolgt: “Degene die hem al het geweld toebracht schrok zó dat hij dacht van: dit gaat niet goed, dus die hebben hem naar de eerste hulp van het ziekenhuis gebracht. Hij moest zijn naam opschrijven en toen schreef hij op het blaadje: ‘Help. Muijs.’ Uiteindelijk begreep die verpleegkundige dat er iets aan de hand is. Ze hebben toen de politie gebeld.”

Verkrachting

Er gaan nu geruchten dat het om een wraakactie zou gaan in verband met verkrachting, maar dat is volgens het OM en zijn advocaat Petra Breukink onzin: “Er wordt dus gezegd dat er aangifte is gedaan van verkrachting, maar er is geen aangifte gedaan, er loopt geen onderzoek en er is geen vervolging ten aanzien van Bas Muijs.”

Het gezicht van Bas is inmiddels hersteld, maar, zo zegt John: “Het litteken boven zijn oog zal blijven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat juicekanalen de foto's van de toegetakelde Bas Muijs mogen publiceren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen