‘Marco Borsato en zijn vieze vingers? Hij is erger dan Thijs Römer!’

Waar Thijs Römer zo ongeveer door de papierversnipperaar is gehaald, zijn er met name in het vak nog best veel mensen die Marco Borsato sparen. Waarom? “Hij is nog veel erger!”

Marco Borsato en Thijs Römer © RTL, NPO

Het lijkt erop dat de kansen voor een comeback van Marco Borsato definitief zijn verkeken nu het Openbaar Ministerie heeft besloten om hem te vervolgen voor zedenfeiten bij een minderjarig meisje. Het is opvallend dat types als Evert Santegoeds zo mild voor hem zijn, terwijl Thijs Römer al volledig is afgeschreven, vindt Yvonne Coldeweijer.

‘Erger dan Thijs!’

Yvonne, die min of meer heeft gefungeerd als een van de klokkenluiders in de zaak-Borsato, begrijpt dat niet. “Het is heel anders dan Römer. Kijk, Thijs Römer was natuurlijk vooral digitaal”, zegt ze in haar podcast De Juice Show. “Maar Marco is natuurlijk níet digitaal. Het is fysiek, dus het is echt daadwerkelijk een betasting. Eh, meerdere.”

Ze vervolgt: “En dat maakt het natuurlijk veel erger dan zo’n Thijs Römer-zaak. En kun je nagaan: heb je gezien hoe Thijs compléét gewoon zijn hele leven kwijt is? Wat gaat er gebeuren met Marco Borsato? Is dit zó iets wat we niet verwachten dat we het blijven ontkennen? Ook als straks het bewijs op tafel ligt?”

Audiotape

Marco lijkt vooral de klos vanwege een audiotape. De moeder van zijn vermeende slachtoffer zou verhaal bij hem hebben gehaald en alles hebben vastgelegd. “Eigenlijk heb ik het idee dat Marco… Dat er een soort bekentenis op tape staat… Dus ja, dan ben je de l*l. Maar goed, ik heb dat niet gehoord ofzo. Ik weet niet wat hij precies zegt”, zegt Yvonne.

Welke rol speelt de moeder in dit verhaal? Zij werkte voor Marco. “Wat vaak wordt geroepen wordt, merk ik, is van: ja, omdat die moeder in dienst was bij Marco, was ze misschien verliefd op hem. Of: ze werd ontslagen en daarom was ze boos. Allemaal van die quatschverhalen gaan er de wereld in”, aldus Yvonne.

Vieze vingers

Dat heeft er volgens Yvonne niets mee te maken. “Dan denk ik: nog steeds wil je het gewoon niet weten dus. Wat heeft dat te maken met waar Marco zijn vieze vingers heeft geplaatst? Al was die moeder verliefd op Marco, wat ik kan ontkrachten, maar waar heeft hij met zijn vingers gezeten? Dat is eventjes waar het hier over gaat. En verder niks.”

Volgens het slachtoffer zelf kwam Marco regelmatig bij hen over de vloer. Zij zegt in De Telegraaf: “Het misbruik begon na de dood van mijn vader. Ik voelde me smerig om wat hij met me deed, maar durfde me niet te verzetten omdat ik bang was voor de gevolgen.”

Comeback?

Denkt Yvonne dat Marco ooit nog een comeback kan maken? “Ik denk dat dit klaar is. Het was al klaar. Ik denk dat het sowieso klaar is, want heel veel mensen gaan gewoon dingen horen die ze gewoon shocking vinden. Die gaan gewoon denken van: ik moet hier niks mee te maken hebben.”

Tot slot: heeft Yvonne eigenlijk contact met het slachtoffer? “Ik kan niet zeggen met wie ik contact heb. Ik heb altijd contact met spionnen. Daar kan je van uitgaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat als er toch niet genoeg bewijs is voor een veroordeling van Marco Borsato? Steunt u dan zijn comeback?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen