Bas Muijs voelt zich Heintje Davids van Goede Tijden Slechte Tijden

Bas Muijs keert wéér terug in Goede Tijden Slechte Tijden; hij is vanaf dinsdag te zien in de RTL 4-soap. Zelf begint de acteur zich nu ook een beetje de Heintje Davids van de soapserie te voelen.

Bas Muijs Beeld: RTL Boulevard

De acteercarrière van Bas Muijs is nooit écht van de grond gekomen, dus die kortstondige comebackjes in Goede Tijden Slechte Tijden kan hij goed gebruiken. Nu keert hij dus alwéér terug. “Ja, voor de vierde keer alweer terug. Dat is een beetje een Heintje Davids-gevoel”, vertelde de acteur gisteren in RTL Boulevard.

‘Wanneer keer je terug?’

Bas merkt dat mensen hem eigenlijk alleen kennen van GTST. “De meest gestelde vraag aan mij is altijd: ‘Wanneer kom je nou weer terug in je rol als Stefano in Goede Tijden, want we missen je zo erg?’ Ik krijg bijna dagelijks die vraag en dat is aan de ene kant heel vleiend, maar aan de andere kant word je er ook wel eens een keer moe van.”

Zijn terugkeer heeft te maken met de vermissing van Ludo Sanders. “Ludo is natuurlijk weg, kwijt. Leef hij nog? Dat is de grote vraag. De familie Sanders is in rep en roer. Als Ludo daadwerkelijk zou verdwijnen, dan zou dat wel een aardschok teweegbrengen in de showbizz, zou ik bijna willen zeggen. Ik ga er niets over verklappen.”

Ferry Doedens

Het personage van Bas is de soapvader van Ferry Doedens. Op de drempel van diens vertrek, zijn ze in GTST nog even met elkaar herenigd. “Spelen met Ferry Doedens is hartstikke leuk. Het is een jonge vol energie en we kunnen het op persoonlijk vlak heel goed met elkaar vinden. Dat hij gaat verdwijnen uit de serie, vind ik niet alleen als ‘vader’, maar ook als collega-acteur heel erg jammer.”

Hoe lang gaat zijn comeback eigenlijk duren? “Ik zal niet in een vaste rol terugkomen, maar in een tijdelijke rol zoals ze dat dan noemen. Van een paar weken, laten we het daarop houden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen