Britt Dekker en Rob Kemps wekken ergernis Luuk Ikink: ‘Absurd!’

Britt Dekker en Rob Kemps wekken met hun weigerachtige houding flink wat ergernis op bij tv-collega Luuk Ikink. Hij noemt hun gedrag ‘absurd’, maar: “Waar bemoei jij je eigenlijk mee?”

Rob Kemps, Luuk Ikink en Britt Dekker © RTL, NPO

SBS 6 komt na de zomer met een wandelcompetitie op de buis, maar kennelijk valt het format ontzettend tegen. Volgens Britt Dekker hebben veel presentatoren van de zender, waaronder zijzelf, dit programma namelijk afgewezen. Het gaat naast haarzelf onder anderen om Noa Vahle en Rob Kemps, beweert de presentatrice.

‘Het is absurd!’

Luuk Ikink, de presentator van hitshow RTL Boulevard, vindt dat onbegrijpelijk. Hij roept in de BLVD Podcast: “Ik vind het echt absurd dat al die mensen bij SBS dat hebben afgeslagen. Dan denk ik echt: jullie hebben toch wel ambitie? Er komt een primetime-programma!”

Collega Rob Goossens begrijpt de twijfels over deze show wel. “Maar het wordt een competitie rond wandelen! Als er iets niet competitief is, dan is het wandelen. Als je een beetje je best gaat doen, dan wordt het snel wandelen of rennen. Dus het hele idee van competitie klopt niet met wandelen.”

Potverdorie

Luuk daarop: “Nee, oké. Maar kijk, wij hebben het programma nog niet gezien. Ik kan me voorstellen dat als die mensen van SBS bij een presentator komen, die leggen dat format uit en je denkt: potverdorie, ik heb nu helemaal niks, dit is prime time, in ieder geval: een groots opgezet programma… Dan ga je daar toch voor?”

Hij begrijpt het echt niet van Britt en Rob. “Ik vind het zó raar dat niemand bij SBS heeft gezegd van: nou ik wil dat wel doen. Niemand heeft de vinger opgestoken en toen moesten ze naar RTL, naar Jamie Trenité gegaan en die heeft gezegd – ik heb hem er niet over gesproken trouwens: ‘Natuurlijk ga ik dat doen.’ Ja, dat begrijp ik heel goed.”

‘Wees niet zo bang!’

Het is moedig van Jamie, vindt Luuk. “Als het flopt, nou en? Dan flopt het. Dan heb je het toch geprobeerd en dan heb jij weer nieuwe ervaring opgedaan, heb je nieuwe kansen gepakt. Je hebt laten zien dat je misschien wel iets kan. Ik snap daar helemaal niks van. Je kan toch gewoon een keer iets proberen? Wees toch niet zo bang allemaal voor een flop.”

Rob: “Nou ja, amen. Of mensen zijn te comfortabel met nee zeggen tegen dingen bij SBS 6. Of ze hebben de hoop zodanig opgegeven dat ze daar aan denken van: nou ja, dit maakt ook niet meer uit.”

Wachten op Voice

Luuk denkt dat al die tv-sterren te hoge verwachtingen hebben. “Iedereen wacht dan gewoon op een soort The Voice of Holland. Zo van: hier is The Voice of Holland, dat gaan we doen. Maar een succesvol format waarvan je zeker weet dat het scoort… Ja, dat wil iedereen wel presenteren. Dat is logisch natuurlijk.”

Hij vervolgt: “Maar ja, het is ook risico’s nemen als je presenteert. Ik vind het wel een mooie, goede, slimme en dappere beslissing van Jamie Trenité dat hij dat heeft gedaan en ik gun hem een groot succes. Dat zou mooi zijn voor hem.”

‘Waar bemoei jij je mee?’

Gijs Groenteman begrijpt niet waarom Luuk zich hier zo sterk over uitlaat. “Waar bemoei je je mee, Luuk Ikink?”, zegt hij in de talkshow Marcel & Gijs.

Collega Marcel van Roosmalen: “Dat denk ik de hele tijd bij Luuk Ikink: waar bemoei je je mee? Dat hele programma RTL Boulevard, daarvan denk ik: waar bemoei je je mee? Ze maken zich óveral druk over. Het is nooit nieuws waar ik me druk over maak. Er is dan zogenaamde ophef en dan vindt Luuk Ikink dat.”

Gijs sarcastisch: “Ik denk: het is een SBS-aangelegenheid. Het is iets waar we ons bij ons in het bedrijf druk over moeten maken met elkaar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Britt Dekker en Rob Kemps weigeren wandelshow. Begrijpelijk of hoogmoed?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen