Hélène Hendriks-basher over ontslag bij LINDA.: ‘Ja, grappig…’

Ze zorgde als Hélène Hendriks-basher voor een van de grootste showbizzrellen van het jaar tot nu toe: Stéphanie Hoogenberk. Wat vindt ze er nou van dat ze is ontslagen door LINDA.?

Hélène Hendriks en Stéphanie Hoogenberk © SBS, MAX

Het is lang geleden dat een BN’er zó hard werd neergesabeld in het publieke domein als Hélène Hendriks. Schrijfster en columniste Stéphanie Hoogenberk ging in de lente echt he-le-maal los op haar. Niet alleen werd ze bespot om het dragen van zilveren oorringen, ook werd ze uitgescholden voor ‘blonde del‘ en zelfs voor ‘h*er’.

Stéphanie ontslagen

Stéphanie werd direct van alle kanten aangepakt. Johan Derksen noemde haar een ‘tr*t‘ en tijdschrift LINDA. besloot haar per direct te ontslaan. Dat ontslag leidde vervolgens óók weer tot controverse, maar hoofdredacteur Karin Swerink had er geen spijt van. Hélène heeft altijd gezwegen, maar heeft wel geappt met Stéphanie en bleek er ‘oké’ mee te zijn.

Toch blijft het wel een dingetje dat Stéphanie hier gewoon haar LINDA.-column om is verloren, met de reden dat ze al vaker is gewaarschuwd over ‘waarop zij over andere vrouwen spreekt in haar podcasts’. Het kan bijna niet anders dan dat Linda de Mol dit ontslag zélf heeft goedgekeurd. Wat vindt Stéphanie daar nou eigenlijk van?

‘Ja, grappig…’

Stéphanie wordt ernaar gevraagd in het zomernummer van Villamedia. “Wat vond je ervan dat uitgerekend LINDA. dat argument gebruikte? Het blad dat in 2020 al op de hoogte was van misdragingen bij The Voice, maar er niets mee deed”, vraagt journalist Mark Koster.

Daarop zegt de columniste: “Ja, grappig.”

‘Alles is gezegd’

Mark houdt vol: “En de chef redactie die je ontsloeg, Rianne Meijer, bleek zelf een hijgerig type dat borstenfoto’s naar haar man doorstuurde. Dat was niet heel respectvol voor vrouwen.”

Stéphanie laat zich niet uit de tent lokken: “Ja. Er is nu echt alles over gezegd.”

‘Dat komt later’

Waarom wil Stéphanie steeds niks zeggen over haar ontslag bij de LINDA.? “Ik ga er ooit nog wel eens wat over zeggen, maar op míjn manier.”

Was ze boos op het tijdschrift van Linda de Mol? “Ik geloof niet dat ik echt boos ben geweest. Het is jammer dat vrouwenbladen in Nederland geen journalistiek karakter hebben. We blijven in de marge.”

Theatraal

Zelf vindt Mark het ‘bijzonder’ dat het allemaal zo is ontploft. Hij spreekt van een ’theatraal overstatement’. “Klopt”, beaamt Stéphanie.

Ze besluit: “Ik denk dat het vervelend is wanneer mensen dat niet helemaal doorhebben en alles heel serieus nemen. Ja, dat is wel gevaarlijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hélène Hendriks, die wel tegen een stootje kan, heeft Stéphanie Hoogenberk nooit publiekelijk gesteund. Gemiste kans?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen