Britt Dekker zet nieuwe collega Jamie Trenité keihard voor schut

Britt Dekker bewijst haar kersverse collega Jamie Trenité niet bepaald een dienst. Door haar en door haar alleen maakt hij een behoorlijk valse start bij zijn nieuwe werkgever SBS 6.

Jamie Trenité en Britt Dekker © EO, SBS

Jamie Trenité: het is nou niet bepaald een household name. Hij is vooral bekend van zijn deelname aan Wie is de Mol en de periode dat hij voor RTL Boulevard werkte. Na wat items voor die showrubriek te hebben gedraaid gaf deze knul een extreem arrogant interview aan Amayzine, waarin hij zichzelf een half uur lang uitvoerig op de borst klopte.

Brallende Jamie

Het is niet duidelijk hoeveel champagne hij precies op had – Jamie had een halfleeg glaasje in zijn hand – maar iedereen die dat interview ooit heeft gezien loopt nu nog rond met reuma in de tenen. Het gebral, het gedweep, de ‘wijze’ levenslessen: tenenkrommend. En de presentatrice van dienst? Onder de indruk. “Wat een wijze dingen zeg jij!”

Hoewel Jamie bij Boulevard een echte autocuestuntelaar bleek, vond hij zichzelf toentertijd he-le-maal geweldig: “Ik wil maar één ding en dat is de allerbeste presentator worden die ík in me heb om te zijn. Dus niet de beste van Nederland. Nederland kan de t**ing krijgen. Ik wil de beste presentator worden die ik kan zijn.”

‘Waar ik wil zijn’

Jamie gaf toen aan dat hij als presentator ‘precies is waar hij wil zijn’. Nou, drie jaar later zit hij op de achterste rij van de Hilversumse reservetribune. En dat is precies waar je als tv-zender moet zijn als werkelijk niemand in je presentatiestal je nieuwste tv-formule wil presenteren.

Dat is precies wat er aan de hand was met de nieuwe wandelcompetitie You Never Walk Alone. Dit is een soort variant op De Dansmarathon, het programma waarin Wendy van Dijk in een leuk jurkje mensen interviewde die na zestig uur dansen op het punt van instorten stonden: “Hoe voel je je nu?”

Afdankertje

Het lukte SBS 6 dus totáál niet om You Never Walk Alone aan een van zijn sterren op te hangen. Noa Vahle wilde niet, Sam Hagens kwam nog voorbij, Britt Dekker weigerde keihard en toen is het aan Rob Kemps voorgelegd. Hoe we dit allemaal weten? Britt heeft hierover flink uit de school geklapt.

Nu blijkt dus dat ook Rob nee heeft gezegd en ja, op een gegeven moment kom je dan uit bij iemand die gesponsorde programma’s in de middagprogrammering van RTL 4 presenteert: Jamie Trenité.

Pijnlijk

Hoe pijnlijk is het dat Jamie dankzij zijn kersverse collega Britt al bij voorbaat een gênant debuut maakt bij SBS 6? Hij zal er continu aan herinnerd worden dat hij een van de grootste afdankertjes van de zender óóit heeft aangenomen.

Wanneer we de valse start van Jamie te zien krijgen? Komend najaar op SBS 6…

Fragment

Het tenenkrommende interview met Jamie:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maakt Jamie Trenité door de uitspraken van Britt Dekker een valse start bij SBS 6?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen