‘Renze Klamer zit beetje in zijn maag met André Hazes jr.-blunder’

Renze Klamer en zijn redactie zitten er een beetje mee in hun maag dat er zoveel flesjes bier in de kleedkamer van André Hazes jr. klaarstonden. “Ze vinden het echt heel erg vervelend.”

Renze Klamer en André Hazes jr. © RTL

André Hazes jr. zat zondagavond in de talkshow van Renze Klamer om zijn vaste riedeltje af te draaien (verslaving, nieuwe muziekstijl, familieruzie, etc. etc.). Voorafgaand aan de uitzending was hij behoorlijk verrast om een flink aantal flesjes bier aan te treffen in zijn kleedkamer. “Iemand heeft de memo niet gelezen!”, gierde hij in een Insta-story.

Memo van André

Privé-baas Evert Santegoeds vindt het pittig. Hij zegt in Shownieuws: “Juist in het memo wat verstuurd schijnt te zijn en waarvan de ontvangst nooit bevestigd is door de makers van het programma staat dus: ‘Geen alcoholische dranken voor Hazes in de kleedkamer.’ Die stonden er wel en dan moet je toch stevig in je schoenen staan.”

Hij vindt dat Renze hier een flinke steek laat vallen. “Het gaat goed met Dré en hij blijft van die drank af, al een heel lange tijd, maar dan moet je niet dit soort dingen te vaak meemaken, net voor een live-uitzending dat je denkt: vroeger had ik nu toch een aardige snee in m’n neus.”

Wakkerschrikken

Ronald Molendijk vindt het een enorme flater. “Je maakt een nieuwsprogramma, Renze op Zondag. Het lijkt me dat je dit dan toch mee hebt gekregen. Dan denk ik: dan zou toch iemand van de productie even wakker moeten schrikken. Ik werk veel met artiesten en nauw samen met een verschrikkelijk goede zangeres. Die eet wel eens bij ons in de studio.”

Hij vervolgt: “Ik had heel mooi Italiaans afbakbrood gekocht. Ze zei: ‘Zit er ook alcohol in dat brood?’ Ik zeg: ‘Waar heb jij het over?’ Dus wij die verpakking omdraaien en er zit werkelijk wat alcohol in het brood. Ze zegt: ‘Dan wil ik het niet hebben.’ Zij zegt: ‘Ik ben gewoon zó bang dat dat ene haakje in mijn onderbewustzijn iets wakker maakt.’”

Oppassen

Het is voor alcoholisten echt oppassen geblazen, aldus Ronald. “Ik zeg niet dat dat bij André ook zo is, maar je bent niet in een keer genezen van een verslaving.”

Collega Leontien van Moorsel: “Iedereen weet dat dit de moeilijke momenten zijn voor Dré. Gewoon net voordat je een live-uitzending in gaat.”

In hun maag

Evert stelt dat Renze en zijn redactie er erg mee zitten. “Ze zeggen dat ze het niet zeker weten, maar dat er waarschijnlijk geen memo ontvangen is.”

“Het is in elk geval niet gelezen, zoveel is duidelijk, maar ze zitten er een beetje mee in hun maag. Ze vinden het heel vervelend, maar niemand kan echt verklaren hoe het bier nou in de kleedkamer gekomen is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

André Hazes jr. eist dat er geen alcohol in zijn kleedkamer staat. Begrijpelijk of beetje overdreven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen