Jan Smit baart zorgen met lelijke uithaal: ‘Hij staat echt op knappen’

Jan Smit lijkt nog steeds niet helemaal hersteld van de burn-out waardoor hij er twee jaar tussenuit was, stelt Evert Santegoeds. “Hij is een opgewonden veer die op knappen staat.”

Jan Smit en Evert Santegoeds © RTL, SBS

Een aantal fans van Jan Smit vinden dat hij te weinig heeft gezongen tijdens een optreden in Hasselt, omdat hij erg veel tijd nam om briefjes van andere fans te lezen en foto’s te nemen. “Ze kunnen dit beter na het optreden doen. Hij had zeker twee of drie liedjes meer kunnen zingen”, klaagt ene Nancy bijvoorbeeld online.

Opgewonden veer

Die reactie van Nancy, en eentje van Nico, is met achternaam en al door Jan in zijn Instagram-stories gegooid met daarbij het pittige commentaar: “Wanneer doe je het nou wél goed? 🤷🏻”

Het is niet gebruikelijk om je fans zo en plein public voor schut te zetten en volgens Privé-baas Evert Santegoeds toont het aan dat er iets aan de hand is. “Jan is zo gespannen als een opgewonden veer die op knappen staat volgens mij. Het gaat natuurlijk al jaren niet goed met hem”, zegt hij in zijn podcast Strikt Privé.

Dood spoor

Evert denkt dat Jan niet lekker in zijn vel zit. “Zijn carrière is echt op een dood spoor beland en je ziet ook aan zijn reacties op de kritiek over het Songfestival ook: hij kan daar niet tegen, hij kan er niet mee omgaan.”

Hij vervolgt: “Waar hij vroeger heel laconiek in het leven stond en als een zondagskind van de showbizz al vanaf hele jonge leeftijd ongelofelijk succesvol is… Ja, daar weet hij dat nu niet te hendelen. Dat is erg zonde, want het is natuurlijk not done dat je je met naam en toenaam gaat uitleven op een fan die vond dat je wat liedjes te weinig gezongen hebt.”

Boven Jan

Jan zal zich hiermee niet geliefd maken, aldus Evert. “Dat is ook helemaal niet zoals we Jan kennen eigenlijk. Maar dat heeft hij wel gedaan gisteren en dat geeft gewoon aan dat hij niet helemaal de oude Jan is.”

Hij besluit: “Zelf mag hij zijn laatste album dan ‘Boven Jan’ genoemd hebben; ik ben daar niet van overtuigd dat dat inderdaad het geval is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jan Smit die uithaalt naar fans: begrijpelijk of onprofessioneel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen