Carlo Boszhard mengt zich in discussie over ‘neppe’ Britt Dekker

Carlo Boszhard mengt zich in de discussie over de ‘neppe’ Britt Dekker. Hij zat op het puntje van zijn stoel toen de presentatrice live op televisie ruzie begon te maken met Angela de Jong.

Carlo Boszhard en Britt Dekker © RTL

Britt Deker staat erom bekend dat ze lastig kan omgaan met kritiek. Ze omarmt complimentjes – na ieder tv-optredens is ze urenlang bezig om alle lovende reacties te retweeten en herposten – maar met venijnig commentaar weet ze geen raad. Ze besloot Angela de Jong onlangs in de talkshow van Renze Klamer aan te vallen vanwege wat kritische columns.

Carlo smult van ruzie

Een tijdje geleden heeft Angela het televisieduo dat Britt vormde met Wendy van Dijk omschreven als het duo ‘Nep & Nepper’ en daar is ze dus helemaal niet blij mee. Ze vindt de opiniediva van het AD heel erg zuur, maar volgens Yvonne Coldeweijer heeft Angela natuurlijk gewoon gelijk. De juicekoningin vindt het evident dat Britt niet authentiek is.

Nu mengt ook Carlo Boszhard zich in de discussie. Hij bekent in zijn Televizier-column gesmuld te hebben van de tv-confrontatie. “Zat u ook op het puntje van uw stoel tijdens de confrontatie tussen Britt Dekker en Angela de Jong bij Renze?”

Gijp-filosofie

Carlo denkt dat veel BN’ers – hij hint natuurlijk op Britt – wat kunnen hebben aan de filosofie van René van der Gijp. “Iedereen zou iets van René kunnen leren. Zijn reactie is niet ‘laat gaan’ maar (René van Gijp-imitatie): ‘la gaan!’ Ik hoor het hem zeggen. René staat jaloersmakend in het leven.”

Wellicht komt ook deze wijsheid met de jaren, want Carlo zag aan de talkshowtafel bij Britt dat Maarten van Rossem eveneens een goed relativeringsvermogen heeft. “Terwijl iedereen daar achteraf een mening over had, werd op datzelfde moment aan tafel de boel heldhaftig gered.”

Waarom druk maken?

Maarten adviseerde Britt om zich niet zo druk te maken om commentaar en kritieken van buitenaf. En die instelling van René en Maarten lijkt Carlo dus ook aan de presentatrice te gunnen.

Wél vindt Carlo dat de showmedia soms een toontje lager mogen zingen. “Angela de Jong kan in het AD haarfijn uitleggen wat ze vindt, maar net dat ene prikkelende zinnetje pakt de eindredactie eruit en staat boven haar column.”

Hij verzucht: “De koppenjagers liggen overal op de loer, want dat zorgt voor de broodnodige clicks.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is de René van der Gijp-methode ('laat gaan!') niet gewoon het best?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen