Marcel van Roosmalen reageert met blauw oog op Angela de Jong

Marcel van Roosmalen kreeg vanochtend een verbale vuistslag van de gevreesde AD-haai Angela de Jong. Met een blauw oog vertelt de mediacynicus nu wat hij vindt van haar dodelijke recensie.

Angela de Jong en Marcel van Roosmalen © SBS, Wessel de Groot

Angela de Jong een column laten schrijven over het nieuwe tv-programma van Marcel van Roosmalen is hetzelfde als Yvonne Coldeweijer vragen om het nieuwe album van Samantha Steenwijk te recenseren: je weet op voorhand al wat er uitkomt. Toch blijft het vermakelijk om te lezen: Angela gaat vandaag in haar AD-column heerlijk los op Marcel & Gijs.

Reclame alstublieft!

Natuurlijk had Marcel die negatieve column al een beetje aan zien komen, maar het stuk is waarschijnlijk nog straffer dan hij verwacht had. De kop? ‘Het reclameblok kon me bij Marcel & Gijs voor het eerst niet lang genoeg duren.’

Ai, Angela vindt Marcel & Gijs dus nog erger dan Irene Moors in haar blauwe loterij-jas. Dat moet pijn doen. “Het reclameblok kon me voor het eerst niet lang genoeg duren, maar was zo voorbij”, aldus de nietsontziende tv-columniste.

Liever naar Nadia

Angela geeft een hele opsomming over wat er allemaal schort aan Gijs & Marcel. Net als veel twitterende kijkers, waaronder ook Rob Goossens en Guido den Aantrekker, vindt Angela het gewoon extreem saai.

Het kan haar niet bekoren. “Er zijn mensen die door de door Marcel en Gijs gecultiveerde laag van intellectuele ironie en gespeelde desinteresse heen prikken en er ongekend hilarische tv in zien. Persoonlijk kijk ik dan nog liever naar een aflevering van Nadia. Of naar een haardvuurtje.”

Wat vindt Marcel?

Wat vindt Marcel daar dan weer van? In Weer Een Dag, de podcast waarin Gijs onophoudelijk lacht terwijl Marcel een cynisch monoloog houdt, vertelt hij gehavend: “Ik moet eerlijk zeggen: vanmorgen Angela de Jong, helemaal niet zo vernietigend als ik gedacht had. Ik zag daar echt positieve dingen in. Ze geeft ons echt een kans.”

Marcels stijl is dat hij altijd precies zegt wat hij níet vindt; hij bedoelt dus het tegenovergestelde. Hij vervolgt: “Het is ook een vrouw met een hart. En die heeft daar echt gezeten, lekker neutraal op de bank. En die denkt: nou ik geef dit programma ook een kans, zo leuk zijn de heren van VI ook weer niet. Die heeft werkelijk over haar hart gestreken.”

Collegiaal

Het is evident dat Marcel vindt dat Angela veel te snel met haar oordeel klaarstaat. “Die heeft gezegd: nou ja, laten we eens kijken wat er nog meer in het vat zit de komende weken.”

“Ze heeft gezegd: laten we eens kijken hoe deze twee mensen zich ontwikkelen. En laten we ze nu niet afrekenen op het eerste half uurtje. Laten we gewoon eens kijken hoe ze zich bij SBS 6 houden. En dat vind ik leuk, dat vind ik collegiaal.”

Marcel & Gijs is ook vanavond weer om 21.30 uur te zien op SBS 6.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen